Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
ZÁZNAM. SS robí hanbu, hnevali sa Briti na Trafalgar Square
Zdielať na

ZÁZNAM. SS robí hanbu, hnevali sa Briti na Trafalgar Square

Briti toho majú plné zuby! A preto v sobotu zorganizovali demonštráciu v centre Londýna. Vyprovokovali ich praktiky miestneho Social Services (SS). Ten si naozaj podivným spôsobom berie na nútené adopcie aj slovenské deti.

V hlavnej úlohe Bratislava

Slávne námestie Trafalgar Square v Londýne hovorilo o Slovensku a podobnej demonštrácii v Bratislave. Nebola to však dobrá reklama. Tentoraz nie pre nás, ale pre britský Social Services. Ten si berie deti nielen z východnej Európy. Bez súhlasu rodičov, častokrát na základe vymyslených obvinení. Tak ako v prípade slovenskej rodiny Boórovcov či Čonkovcov.

Systém nútených adopcií sa nepáči ani poslancovi britského parlamentu Johnovi Hemmingovi. "Zrejme viete o demonštrácii stoviek ľudí v Bratislave, ktorá bola minulý týždeň. Svet sa prebúdza a zisťuje, aký v skutočnosti je náš systém nútených adopcií," povedal na Trafalgar Square. Už čoskoro chce predložiť zákon, ktorý by mal znemožniť odoberanie detí na základe pochybných dôkazov a bez súhlasu rodičov.

Ten však nebude retroaktívny a nepomôže napríklad Ivane Boórovej. Bývalá rehoľná sestra hovorí o dobre fungujúcom biznise s deťmi z východnej Európy. Aj ona nezneužívala systém, ale poctivo a tvrdo pracovala. Ako opatrovateľka v domove pre demenciou postihnutých starých ľudí. V Británii sa manželom narodili dvaja krásni synovia. Všetko pripomínalo dokonalú idylku. Nočná mora začala až banálnym vyšetrením v nemocnici... 

Starší syn Martin mal vtedy dva roky a zdravotné problémy na genitáliách. Ivana s ním preto išla k lekárovi a tam sa začal ten neuveriteľný kolotoč. Viac o príbehu Ivany Boórovej nájdete TU.

SS inšpiruje Írov

Televízia JOJ zistila, že aj Írsko si berie deti len na základe podozrení. A to priamo z nemocnice. Benjamín má desať týždňov, jeho slovenský otec a poľská mama odmietajú podozrenia z týrania. Bábätko malo síce zlomeniny, príčina sa však do detailov zatiaľ neskúmala. Otec Ivan však nahlas špekuluje aj o chorobe sklených kostí, ktorú si vlastne vôbec neželá. Jeho vytúžený syn by totiž trpel po celý život. Viac TU.

Poslanec John Hemming hovorí, že práve Íri sa veľmi silno inšpirujú ich Social Services (SS). O jeho praktikách sa hovorilo aj na Trafalgar Square. Pozrite si ZÁZNAM.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy