Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bujará zábava pod oknami! Ani sťažnosti nepomohli
Zdielať na

Bujará zábava pod oknami! Ani sťažnosti nepomohli

Viacerí Košičania mali až do noci hudobný koncert. A pritom ani nemuseli vychádzať zo svojich obývačiek. Priamo na sídlisku si zorganizovali festival. A hoci kapely vypínali aparatúru už o desiatej, mládeži sa akosi nechcelo a tak sa zabávala až do rána.

Obyvatelia nemohli v noci spať

Mučivú noc "si užili" nielen starší ľudia, ale aj rodiny s deťmi. Problém je v tom, že mladí ľudia zorganizovali hudobný festival priamo v obytnej zóne. "Tento cirkus nepatrí, nehnevajte sa, medzi bloky," tvrdí jedna z obyvateliek priľahlého paneláku.

Po hudobnej akcii navyše zostali ne zemi odpadky. Miestni obyvatelia hovoria nahlas o alkoholických orgiách. Svedčia o tom stovky, ba až tisícke rozhádzaných fliaš tvrdého alkoholu.

Samospráva má zviazané ruky

Organizátori tohto festivalu sa usmievali a majitelia bytov nakupovali vatu do uší. I keď sa pre akciou sťažovali, kde sa len dalo, museli sa s obrovským hlukom pod spálňami zmieriť.

"S tým treba jednoducho rátať. Bolo tam 6000 spokojných ľudí a tých 20 alebo koľko bolo nespokojných," tvrdí organizátorka festivalu Eva Bérešová.

Starosta sídliska Terasa žiadal majiteľa pozemku, teda košickú univerzitu a jej rektora, aby akciu na školskom pozemku nepovolil. Márne. " My môžeme toho majiteľa požiadať, aby to nepovolil, to je však všetko," potvrdil starosta mestskej časti Západ Rudolf Bauer. Obyvatelia sa teraz rozhodli proti podobným akciám spísať petíciu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy