Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Smrti unikli o vlások! Poliakom zhorelo na Donovaloch auto
Zdielať na

Smrti unikli o vlások! Poliakom zhorelo na Donovaloch auto

Na túto dovolenku tak skoro nezabudnú. Poľskej rodine s dvomi deťmi, ktorá cestovala z Chorvátska, zhorelo auto. Horieť začalo počas jazdy na horskom priechode Donovaly.

Vracali sa z dovolenky

Nedalo sa už vôbec nič urobiť. Zúfalá rodina iba rýchlo vybehla z horiaceho auta. Zachrániť sa im podarilo iba pár najnutnejších vecí. Malý hasiaci prístroj nemal proti plameňom žiadnu šancu.  A tak už mohli iba zavolať na tiesňovú linku, aby im poslali pomoc.

Rodina s dvomi deťmi sa vracala z Chorvátska, mali za sebou takmer tisíc kilometrov. Od domova ich delilo už iba necelých 250. Nešťastní rodičia, ich 11-ročná dcéra a 13-ročný syn zostali miesto toho mrznúť v letnom oblečení na Donovaloch.

Išlo o technickú poruchu

Počas dlhej cesty z dovolenky vraj nemali žiadne problémy. Auto mali prerobené na plyn a podľa hasičov išlo zrejme o technickú poruchu. "Došlo k skratu a začalo horieť, do príchodu hasičov zhorelo prakticky celé auto," vysvetlil zasahujúci veliteĺ hasičov Ján Ondruška.

Rodine našťastie pomohli pracovníci odťahovky, ktorí ich odviezli na stredisko do tepla. Medzitým už z Krakova vycestovali ich príbuzní. Nadránom tak po komplikáciách mohla rodina konečne pokračovať v ceste domov. Zhorené auto však skončilo v šrote.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články