Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Ďalší podvod na webe? Ľudia prišli o zážitky, aj peniaze
Zdielať na

Ďalší podvod na webe? Ľudia prišli o zážitky, aj peniaze

Tandemové zoskoky, jazdy na luxusných autách, potápanie a iné adrenalínové lahôdky si ľudia zakúpili formou poukazov cez portál uži si to.sk. Nič si však nakoniec neužili. Spoločnosť si našla množstvo výhovoriek, prečo sa to nedá a termíny neustále presúvala na neskôr. Dnes už telefóny nezvonia a predajňa nefunguje. Poukazy však predávajú ďalej.

Vypnuté telefóny, nahnevaní zákazníci

Blíži sa koniec júla a ani dva roky po zakúpení poukazu sa Kristína do školy šmyku nedostala. "Volala som im - že nemajú termín, potom vraj problém s dodávateľom," tvrdí oklamaná žena.

Už niekoľko týždňov sú všetky telefónne čísla nedostupné a v e-mailových schránkach sa kopia správy, na ktoré nikto neodpovedá. Po zážitkovej agentúre sa akoby zľahla zem. Okná niekdajšej kamennej predajne sú oblepené lacným papierom a na dverách visí tento nápis: Bola vysťahovaná.

Modrá obálka, niekoľko letákov a doklady o zaplatení stoviek eur sú zrejme jedinou spomienkou, ktorá zákazníkom portálu zostane. Nesplnené sny im už nemá, kto splniť.

S agentúrou rozviazali spoluprácu letci, bagristi, aj majitelia luxusných áut. "Prestali s nami komunikovať. Do dnešného dňa evidujeme pohľadávku vo výške takmer 6-tisíc eur," hovorí konateľ Procar-Motorsport Jozef Chobot.

Portál ponuky na webe nestiahol

Portál však dodnes tieto ponuky nestiahol a neplatné poukazy za stovky eur predáva ďalej. "Napriek tomu, že sme s nimi dokonca rozviazali zmluvu," dopnil Chobot.

Podarilo sa nám zistiť, že muž, ktorý stojí na čele tejto spoločnosti, figuruje aj v ďalších piatich podobných firmách. Každá z nich už má problémy. "Pre firmy podobných názvov je v Brne obžalovaný ich konateľ. Princíp podvodu je totožný," tvrdí hovorca CP Brno Pavel Šváb.

O zážitkovú agentúru sa už niekoľko mesiacov zaujíma Slovenská obchodná inšpekcia a čoskoro sa k nej zrejme pridá aj polícia. Podvedení zákazníci portálu zvažujú individuálne, aj hromadné žaloby.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy