Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dôvod odvolania Bezáka? Nosil oblečené rifle
Zdielať na

Dôvod odvolania Bezáka? Nosil oblečené rifle

Do rúk médií sa dostal dokument s 11-timi prehreškami, ktoré musel odvolaný Robert Bezák vysvetľovať aj Vatikánu. Bývalý arcibiskup sa údajne obklopil spolupracovníkmi s pochybnou minulosťou, kňazmi s homosexuálnou orientáciou a ďalšími, ktorí majú deti. Informovala televízia TA3.

Pápež Benedikt XVI. na začiatku júla odvolal arcibiskupa Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Svätá trojica naznačila, že Bezák o svojich prešľapoch vedel. Vatikán vyčíta pápežovi 11 bodov.

Nedodržiaval predpísané oblečenie

Ďalej mu majú vyčítať nedôstojné nazývanie svätého otca, znevažovanie slovenských biskupov, ktorých údajne nazval starými a spiatočníckymi a tiež nedodržiavanie predpísaného oblečenia.

Príliš často sa vraj na verejnosti ukazoval v rifliach, košeli alebo v úbore na gymnastiku. Bezák má všetky tieto obvinenia odmietať. Informovala televízia TA3.

Konferencia sa nebude vyjadrovať

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) sa k zverejneným dokumentom, ktoré majú naznačovať dôvody odvolania arcibiskupa Róberta Bezáka, nebude vyjadrovať. "KBS nemá kompetenciu komentovať čiastkovú internú komunikáciu medzi odvolaným arcibiskupom Bezákom a príslušnou vatikánskou kongregáciou, hoci by išlo o autentický materiál," povedal hovorca KBS Jozef Kováčik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy