Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tour de Roma. Matovič prinesie nápady, ako si zarobiť
Zdielať na

Tour de Roma. Matovič prinesie nápady, ako si zarobiť

Slávnou Tour de France sa zrejme inšpirovali Obyčajní ľudia z parlamentu. Trojica Matovič, Hlina a Pollák vyráža na Tour de Roma. Chcú kočovať po osadách a dohovárať miestnym obyvateľom. Napríklad, aby začali pracovať.

Pripravená je aj ubytovňa

Matovičovcov čaká cesta po slovenských osadách. Nie však tak, ako voľakedy na koni a na koči. Ale luxusným karavanom. "Karavan im netreba. Tu máte ubytovňu zaistenú," hovorí vajda Ivan Cervenák.

Ich tour osadami poputuje takpovediac tým najlepším, čo doma máme. Trojica začne svoju púť na severe. V takmer stopercentne rómskej dedine Lomničke neďaleko Starej Ľubovne. Tam prenocujú a pocestujú na Spiš. Do Žehry a ďalší deň do Hrabušíc. Ak to ich karavan prežije, ďalší deň strávia v Jarovniciach a svoju púť zakončia v Košiciach - na Luníku IX. Pre Rómov majú jasné posolstvo.

Matovič je vraj rýchly, Hlina silný

"Aby peniaze neboli na pošte, ale aby peniaze boli za prácu," tvrdí Igor Matovič predseda OĽaNO. V karavane údajne nebude miesto pre klobásky, či nebodaj nejaké to prasiatko. Namiesto darov chcú politici rómom priniesť nejaké tie nápady ako si zarobiť. "Keby sme zadefinovali, že PET fľaše sa vracajú, že majú nejakú cenu, tak vám garantujem, že by si tí ľudia dali tú robotu," hovorí Matovič.

Dobrá rada stojí groš. Keďže tých je v osade málo, namiesto toho si možno vyslúžia kultúrny zážitok. Aj keď sú Matovičovci zatiaľ hrdinovia, pamätať by mali na zadné vrátka. Aby sa osada nepremenila na údolie lietajúcich sekier. "Dúfajme, že niekedy nebudeme banovať. Ja som silný, Igor je rýchly," dodal Alojz Hlina z OĽaNO.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy