Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na júl platí pre ministrov zákaz dovoleniek
Zdielať na

Na júl platí pre ministrov zákaz dovoleniek

Mohlo by sa zdať, že rokovanie vlády sa ponesie v dovolenkovom režime, veď teplota sa už ráno šplhala v Bratislave k tridsiatim stupňom. Lenže opak bol pravdou, ministri prišli na rokovanie akoby sa nič nedialo. Zisťovali sme, kto sa kam chystá, keď prídu vládne prázdniny.

Minister Borec - slamený vdovec...

Leto - neleto, horúčavy - nehorúčavy, ministri naklusali na dnešné rokovanie vlády v oblekoch a kravatách. A bodka! Na júl totiž platí zákaz dovoleniek. Na stole sú dôležité zákony, a tak sa rokovať musí. Minister spravodlivosti s tým nepočítal, preto išla jeho rodina do turecka bez neho. "Už sa mi to stalo aj v minulosti. Kvôli klientom. Takže neberiem to nejako tragicky," hovorí minister spravodlivosti Tomáš Borec.

Jahnátek bude údržbár

Ostatní si s vymýšľaním luxusných alebo netradičných dovoleniek hlavy nelámu. Niektorí dokonca ostanú aj v auguste na Slovensku. "Budem robiť nejaké údržbárske práce, budem relaxovať pri bazéne, dám si do poriadku vinicu a záhradu," vymenoval svoje plány minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. "Buď budem na Slovensku alebo pôjdem do Chorvátska," vraví minister školstva Dušan Čaplovič.

Kažimír sa zatiaľ nechystá nikam

"Sledujem počasie, zariadim sa podľa toho, aké bude," usmieva sa popod nos minister dopravy Ján Počiatek. "Ja nejdem na žiadnu dovolenku, zatiaľ sa nechystám nikam," ponúka prekvapujúcu informáciu minister financií Peter Kažimír. Minister kultúry Marek Maďarič: "Pôjdeme, ale na vlastnú päsť, do Talianska." Minister obrany Martin Glváč: "Už po voľbách som si pozrel, ako bude vyzerať parlament a vieme, že v tom čase asi nemôžeme ísť mimo."

Premiér Fico - Slovensko alebo Chorvátsko

Premiér hovorí o dôležitých zákonoch, ktoré chcú stihnúť prerokovať do konca mesiaca. Dnes mali na programe päť bodov z kategórie nevýnimočné. Premiér Robert Fico plánuje aspoň minidovolenku: "V auguste buď Bratislava, Slovensko alebo Chorvátsko, ešte som sa nerozhodol. Ale určite niekam pôjdeme aspoň na týždeň."

Neoddychuje ani parlament, pretože o zákonoch sa bude hovoriť na konci júla a aj v prvý augustový týždeň, takže poslanci si v laviciach posedia ešte o čosi dlhšie.

Ministri aj rozhodovali - o base

Výkon trestu odňatia slobody vo vlasti dostane prednosť pred vydaním do inej krajiny únie. Umožňuje to novela zákona o európskom zatýkacom rozkaze, ktorú schválila vláda.

Novela z dielne ministerstva spravodlivosti reaguje na situáciu, keď je na osobu vydaný európsky zatykač na výkon trestu odňatia slobody a osoba si chce trest odpykať v štáte, ktorého je občanom. „Aby sa predišlo tomu, že osoba by bola najprv vydaná na základe zatykača do členskej krajiny EÚ a následne späť na vykonanie zvyšku trestu na Slovensko, novela počíta s uľahčením tejto situácie,“ vysvetlila rezortná hovorkyňa Jana Zlatohlávková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Robert_Fico_vláda_júl 2012

sita

SITA

Súvisiace články