Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Policajtky sa vybrali na kúpalisko. Pracovne...
Zdielať na

Policajtky sa vybrali na kúpalisko. Pracovne...

Na kúpalisku netreba nechávať svoje veci bez dozoru, pretože vreckári to radi využijú. Upozorňovali na to policajtky rekreantov na nitrianskom kúpalisku. Ľuďom rozdávali letáky s pokynmi, ako sa nedať okradnúť a čo robiť v prípade krádeže.

Zábava? Nie, prevencia

Návštevníkom radili, aby využívali uzamknuté odkladacie priestory, pretože letná sezóna láka k vode nielen rekreantov, ale aj zlodejov. Deky, osušky či uteráky neochránia osobné veci, doklady, peniaze či mobilné telefóny, upozorňuje polícia. „Ak takáto možnosť nie je, mali by mať svoje veci pod dozorom a predovšetkým si všímať okolie, pretože nie všetci hľadáme pri vode oddych a zábavu,“ povedala Iveta Matejová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Reakcie ľudí na rady policajtiek boli pozitívne. „Niektorí sú radi, že sú upozornení, iní ihneď aj odpovedajú, že si dávajú pozor a im sa nemôže nič takého stať,“ skonštatovala Matejová. Letáky polícia nechávala aj na dekách rekreantov, ktorí si nechali svoje osobné veci bez dozoru.

Radšej skrinka ako deka

„Mňa ešte na kúpalisku neokradli, lebo nikdy nenechávam veci bez dozoru, vždy pri nich niekto je,“ povedala postaršia pani. Mladá mamička s dcérou povedala, že na kúpalisko veľmi nechodia, no sú radi, že ich polícia upozornila a teraz si budú dávať väčší pozor na zlodejov. Podľa polície sa netreba spoliehať na to, že veci postrážia okolití rekreanti, najlepšie je dať si veci do skrinky. V prípade krádeže treba ihneď volať na políciu.

Počas letnej sezóny polícia v rámci preventívnych akcií navštívi kúpaliská v kraji, niektoré aj dvakrát. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, na nitrianskom kúpalisku od začiatku letnej sezóny zatiaľ evidujú zhruba štyri priestupky, týkajúce sa krádeže osobných vecí.

Dve-tri krádeže boli doteraz na kúpalisku Vadaš v Štúrove, čo je oproti iným rokom pokles, prevádzkovatelia si pochvaľujú zavedenie kamerového systému. Rovnako pozitívnu skúsenosť má aj kúpalisko Podhájska, kde tiež nemajú problém s krádežami, odkedy nainštalovali kamery. Kúpalisko Nové Zámky od začiatku sezóny, teda 23. júna, zatiaľ žiadne krádeže nehlásilo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy