Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vietnamské Vifonky stiahli z trhu, musia zmeniť obal
Zdielať na

Vietnamské Vifonky stiahli z trhu, musia zmeniť obal

Tradičné jedlo študentov, vietnamské polievky Vifon, končia. Štátna veterinárna a potravinová správa ich z predajní postupne začína sťahovať. Výrobcovia totiž údajne názvom jednotlivých príchutí ľudí zavádzajú. My sme však v regáloch našli aj takú príchuť, ktorú si inšpektori zjavne nevšimli.

Obsahujú len arómu

"Instantné rezancové polievky sú označené ako bravčová, kuracia, slepačia, atď., pritom neobsahujú bravčové, kuracie, slepačie mäso, ale len ich arómu," povedala pre spravodajský portál Aktuality.sk vedúca kancelárie ústredného riaditeľa ŠVaPS Paulína Komarová.

Nedostatky pri označovaní potravín sú podľa nej najčastejším nedostatkom. Pokiaľ objavia porušenie zákona, inšpektor podľa zákona o potravinách zakáže predaj takéhoto výrobku, dá príkaz na jeho stiahnutie.

Vifon a jeho história

Vifon je popredným vietnamským potravinovým producentom. Na trhu pôsobí už 45 rokov. V 90. rokoch začal s produkciou tradičných vietnamských jedál ako sú napríklad rezancové polievky či legendárna vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami.

Zaujímavý je fakt, že klamlivé označenie týchto polievok doteraz nikoho netrápilo. Pod rovnakým názvom sa pritom predávajú už 20 rokov a vystriedali sa na nich celé generácie študentov. Tí by veru ich potenciálnu stratu niesli veľmi ťažko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy