Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strašná rana! Blesk rodine udrel do domu, začal horieť
Zdielať na

Strašná rana! Blesk rodine udrel do domu, začal horieť

Na takýto podvečer štvorčlenná rodina z Blatnice určite skoro nezabudne. Počas búrky ich totiž vydesila strašná rana. Nešiel ani televízor, ani rádio a v prístavbe dokonca opadala omietka. Za všetkým pritom stál blesk, ktorý im udrel do domu.

Po rane začala padať omietka

Blesk zasiahol rodinný dom Líškovcov a spôsobil požiar, ktorý si však našťastie všimol sused. "Bolo počuť búrku ponad hory, keď zrazu len taká rana," popisuje majiteľ domu. Blesk najskôr udrel do rohu bývalej sypárne, teda len pár centimetrov od domu. Popadal omietka, no najhoršie to vyzeralo vonku, kde horela časť dreveného humna.

Oheň preskočil aj na dom

"Chytro som zobral hadicu, čo mám na polievanie, začali sme hasiť," hovorí majiteľ. No oheň veľmi ľahko preskočil aj na rodinný dom. Hasenie teda pokračovalo aj na opačnej strane.

Blesk napáchal poriadne škody, rodina prišla o dva televízory, video a  satelit. Poškodila sa aj telefónna linka. Požiar si však našťastie nevyžiadal žiadnych zranených. "Bolo to šťastie v nešťastí," vydýchla si rodina, ktorá má dom poistený proti živelným pohromám, no uvažuje aj o namontovaní bleskozvodu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy