Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Varovanie meteorológov: 40 °C a potom... megabúrky!
Zdielať na

Varovanie meteorológov: 40 °C a potom... megabúrky!

Cez víkend padali rekordné teploty. Teplomer sa vyšplhal na 38 stupňov Celzia, na rozhorúčenom asfalte bolo aj 40 stupňov. Hoci meteorológovia predpovedajú aj búrky, veľké ochladenie však čakať nemôžeme.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slovenský hydrometeorologický ústav dokonca vydal na pondelok aj výstrahy prvého a druhé stupňa. V čase od jedenástej do trinástej hodiny je v Prešovskom kraji vyhlásená výstraha prvého stupňa, na ostatnom území krajiny výstraha druhého stupňa. 

38 °C aj v pondelok

Najvyššia denná teplota sa v pondelok môže dostať až na 38 stupňov. Na Kysuciach, Orave, Liptove a severovýchode bude trošku chladnejšie, od 29 - 33 stupňov Celzia. Schladiť by nás mohol akurát slabý premenlivý vietor.

Ochladenie na "30-ku"

Podľa meteorológa JOJkárskeho Najlepšieho počasia by sa malo ochladiť až od stredy. A to na 30-stupňové teploty. "Búrková činnosť by mala pokračovať a potom dôjde aj k ochladeniu," uviedol Jurčovič.V týchto teplotách je najdôležitejšie dodržiavať správny pitný režim. "Naraz pol litra tekutiny vám nepomôže, ale 3x po dve deci áno," uviedol lektor Operačného zdravotného strediska Arpád Esztergályos.

V Čechách vyčíňali búrky

Silné búrky sa v nedeľu pred polnocou prehnali cez Českú republiku. Zamestnali tak hasičov pri stovkách prípadov. Najčastejšie hasiči zasahovali v Juhočeskom kraji a na Vysočine. Prácu im narobili najmä popadané stromy. V juhočeskom kraji hľadali aj stratený katamarán. Podľa meteorológov však obdobie silných búrok nekončí.

Cez víkend padali rekordy

V nedeľu na Slovensku padali teplotné rekordy. A tak tí, ktorí sa nešli schladiť k vode, radšej ani v čase najväčšieho tepla nevychádzali von. Náš redaktor oslovil niekoľko ľudí, ktorí počas víkendu museli pracovať. Aj oni s horúčavami bojovali na každom kroku.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy