Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dobrá správa pre ženy! Vo vysokých funkciách ich pribudne
Zdielať na

Dobrá správa pre ženy! Vo vysokých funkciách ich pribudne

Z Bruselu prichádza správa, ktorá zrejme poteší nežnú polovičku ľudstva. Tamojší úradníci totiž už niekoľko mesiacov pripravujú novinku, ktorá sa má dotknúť aj Slovenska. Ak sa to podarí legislatívne ošetriť, rozprúdi to určite vlnu reakcií. Brusel chce totiž nariadiť, kde má koľko žien pracovať.

Viac dám na vedúcich pozíciách

Nemecký denník Handelsblatt sa odvoláva na dobre informovaný, dôveryhodný zdroj priamo z Bruselu. Ide o direktívu, na ktorej Európska únia pracuje už niekoľko mesiacov. Mala by firmy vo všetkých členských štátoch prinútiť, aby obsadili do svojich vedúcich orgánov viac žien.

Za všetkým hľadaj ženu

Za návrhom spomínaného denníka stojí eurokomisárka pre spravodlivosť Viviane Redingová a členské štáty ho majú prerokovať už v októbri. Redingová pritom ešte minulý rok vyzvala firmy, aby do svojich dozorných rád obsadzovali viac žien.

Keď to nepôjde po dobrom...

Už vtedy hrozila, že ak to firmy neurobia dobrovoľne, nájde spôsob, ako ich k tomu prinútiť. Má ísť pritom len o akciové spoločnosti a účinné by to malo byť až od roku 2020, takže priestor na verejnú diskusiu je určite dostatočný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy