Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Veľký piatok zostane sviatkom, cirkev tlačí na Fica
Zdielať na

Veľký piatok zostane sviatkom, cirkev tlačí na Fica

Veľký piatok by mal zostať naďalej dňom pracovného pokoja. Proti zrušeniu sa postavil v Rade solidarity a rozvoja generálny biskup Miloš Klátik. Ten jednoznačne vyslovil požiadavku zachovať na Veľký piatok deň pracovného pokoja.

Príliš významný deň

"Tento deň, keď si pripomíname Kristovu obeť na kríži, je jedným z najvýznamnejších cirkevných sviatkov. Očakávame, že výzvu na zachovanie pracovného voľna v deň Veľkého piatka si rada a potom aj vláda osvojí,“ povedal Klátik.

Pracovné voľno na Veľký piatok vláda nezruší. Premiér Robert Fico to sľúbil generálnemu biskupovi Milošovi Klátikovi. Podľa neho je to príliš dôležitý deň v živote kresťanov na to, aby ho trávili v práci.

-2 voľné dni

Diskutuje sa však aj o zrušení pracovného pokoja 15. septembra, a teda na sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Ten sa však Slovenská republika zaviazala zachovávať v Základnej zmluve so Svätou stolicou. Jeho zrušenie by znamenalo znovuotvorenie tejto zmluvy.

Záložným riešením za Veľký piatok môže byť zrušenie voľna 17. novembra. Vtedy si pripomíname Deň boja za slobodu a demokraciu. O tejto možnosti už pred časom informoval ako prvý denník Pravda.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy