Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kristínka (†4) zomrela pri havárii, no zachránila iný život...
Zdielať na

Kristínka (†4) zomrela pri havárii, no zachránila iný život...

Štvorročná Kristínka, ktorú v piatok v Snine zrazil bývalý taxikár, už nie je medzi živými. Napojenú na prístroje ju boli naposledy pozrieť jej rodičia. Potom sa všetko skončilo. Kristínku odpojili od prístrojov, ktoré za ňu dýchali, no ešte predtým jej špecialisti odobrali zdravé orgány. Malé dievčatko to síce rodičom už nevráti, ale budú žiť s pocitom, že ich Kristínka pomohla zachrániť život inému dieťaťku.

Za volantom sedel Peter (19)

Podľa miestnych sa deti hrali na schovávačku. Po tom, čo jedno z dievčat prebehlo z jednej strany cesty na druhú, rozbehla sa za ním aj 4-ročná Kristínka. Zachytilo ju však auto.

Za volantom sedel 19-ročný Sninčan. Svedkovia videli, ako vozidlo ťahá Kristínku viac ako 10 metrov. Do nemocnice ju priviezli v hlbokej kóme so známkami poškodenia mozgu a pľúc.

Kristínkine orgány pomôžu

V sninskej nemocnici sa jej zdravotný stav zhoršil. Leteckí záchranári ju museli previezť do Košíc. Štvoročnú Kristínku nakoniec odpojili od dýchacích prístrojov a rodičia súhlasili s darovaním orgánov. "Srdiečko a ladvinu," uviedla matka kristínky. 

Bude trestný čin prekvalifikovaný?

Mladý vodič sa k tragickej udalosti vyjadriť nechcel. Polícia uňho alkohol nezistila a prípad zatiaľ rieši ako priestupok na úseku dopravy, no ten by mal byť prekvalifikovaný na trestný čin usmrtenia. 19-ročnému Petrovi by tak v prípade dokázania viny hrozilo 3-ročné väzenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Kristínka_smrť_Snina_4 roky_darovanie orgánov_koláž

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy