Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Cestári vrátili vodičov späť do autoškoly
Zdielať na

Cestári vrátili vodičov späť do autoškoly

Ak si chcete preskúšať znalosti v jazde medzi kužeľami, odporúčame vám cestu medzi Lučencom a Fiľakovom. Do čias autoškoly vás vrátia cestári, ktorí postupne uzatvárajú časť cesty.

Približne 350-metrový úsek jedného pruhu cesty uzatvorili cestári pre prebiehajúcu rekonštrukciu.

Vodiči sú zmätení

Toto obmedzenie sa neustále posúva podľa prác. Keď si vodič zastane na začiatok uzatvorenej cesty, nevie odhadnúť, či počas prejazdu stretne ďalšie vozidlo. A tak to aj vyzerá. Vodiči kľučkujú medzi kužeľmi, prípadne vojdú do priekopy.

Policajti na dopravu nedohliadajú

Zhruba o 200 metrov vyššie je pravidelné stanovište dopravných policajtov. Je otázne, či by náhodou na tomto úseku neboli dopravní policajti užitočnejší ako za meracími prístrojmi. Na linku 158 sme v priebehu dvoch dní volali niekoľkokrát. Väčšinou sme dostali takúto odpoveď. "No dobre, tak zariadime cez cestárov nech si to tam vybavia oni, lebo dopravná hliadka tam respektíve môže to tam zabezpečiť, kým príde, dobre,"  povedal operačný dôstojník linky 158.

Na mieste sme strávili ešte asi pol hodinu, ale nikto neprišiel. Vrátili sme sa aj po hodine, k zlepšeniu situácie neprišlo. "Keďže v tomto čase sa na uvedenom úseku netvorili žiadne kolóny a nedochádzalo ku kolíznym situáciám, policajti si išli vykonávať ďalšie služobné povinnosti," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Automobilový pretekár krúti hlavou

"Obmedzenie dopravy bolo vyznačené prenosný dopravným značením, ktoré bolo schválené okresným i krajským dopravným inšpektorátom," skonštatovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Iveta Fedorová.

Peter Szilágyi je aktívny automobilový pretekár, niekoľkonásobný majster Slovenska. Na profesionálnej trati zažil všetko možné. Slovenské cesty mu však občas prinesú väčšie prekvapenie ako trať. "Išiel som tým úsekom a ma to prekvapilo, keď zastalo predo mnou auto a ja som nevedel, čo sa deje. Lebo žiadna dopravná tabuľa nebola. Je to riskantné a hlavne nedostatočné označenie prác na ceste, hlavne na ceste prvej triedy," poznamenal.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články