Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
SaS: Fico vezme všetkým, len nie skutočne bohatým
Zdielať na

SaS: Fico vezme všetkým, len nie skutočne bohatým

Nie je pravda, že Robert Fico zoberie len bohatým. Zoberie všetkým – živnostníkom, dohodárom, sporiteľom v druhom pilieri, majiteľom bytov, dedičom, skrátka všetkým vrstvám okrem skutočne bohatých. Myslí si to líder liberálov Richard Sulík.

Opäť hovoril o ranách istoty

Predseda SaS ocenil, že vláda chce nadviazať na konsolidačné úsilie predchádzajúcej vlády, prekáža mu však, že neponúka funkčné a inteligentné riešenia. „Vláda tu stojí úplne bezradne, nemá riešenia, nevie ako von z konope, ako na jednej strane dosiahnuť konsolidačný cieľ a na druhej strane neobrať ľudí o peniaze,“ tvrdí.

Zdôraznil, že až štyri pätiny konsolidačného úsilia sa budú týkať príjmovej stránky, teda dodatočného zdaňovania, a len jedna pätina úspor na prevádzke štátu. Vzápätí zopakoval slová o tom, že namiesto sľubovaných istôt sa občania dočkajú „rán istoty“.

Chýbajú konkrétne kroky...

Programové vyhlásenie vláda schválila v piatok 27. apríla, pred parlament sa s ním postaví dnes a požiada o vyjadrenie dôvery. Základný vládny programový dokument neobsahuje konkrétne kroky vlády, prevažne deklaruje ciele, ku ktorým sa chce vláda dostať.

O konkrétnych krokoch sa podľa Fica rozhodne až v Rade solidarity a rozvoja, ktorá vznikne po schválení programového vyhlásenia a pozvaní do nej budú sociálni partneri – odbory, zamestnávatelia, ale napríklad aj katolícka cirkev. Na viacerých miestach sa v programovom vyhlásení uvádza, že opatrenia budú prijaté len so súhlasom sociálnych partnerov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Richard Sulík_líder SaS_tlačová beseda_profil z boku

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy