Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Stav slovenských diaľníc. Tunely sa budú rekonštruovať
Zdielať na

Stav slovenských diaľníc. Tunely sa budú rekonštruovať

Aký je stav diaľníc, aká bola zima, ale aj to, ako sa budú meniť naše tunely. O tom všetkom hovorila vedenie Národnej diaľničnej spoločnosti. Podľa riaditeľa by mala byť napríklad diaľnica D1 z Bratislavy do Košíc dokončená v roku 2017.

V súčasnosti sa stavia pri Martine, Levoči, Prešove, či na trase Košice Milhosť. Táto stavba je zároveň najďalej, čo sa týka stavebných prác. Dokončená má byť v roku 2013.

Stále je ale na programe množstvo ďalších úsekov. Hlavný ťah do Košíc nebude hotový skôr ako v roku 2017. Sú tu ale aj iné úseky, ktoré sú ešte len v súťaži. "Okolo tých 77 kilometrov by mohlo byť už tento rok rozostavaných," uviedol generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Ján Kotuľa.

Priemerná a bežná zima

Hovorilo sa aj o tom, aká bola zima na našich diaľniciach. Štrnásť stredísk malo najviac práce na Orave a stalo sa 364 nehôd. Počas uplynulej zimy sa pri údržbe diaľnic spotrebovalo 390 tisíc litrov nafty. Použilo sa viac ako 31 tisíc ton chemického materiálu. Národná diaľničná spoločnosť ale zimu hodnotí ako priemernú a bežnú.

Hlavnou témou tunely

Hlavnou témou boli ale naše tunely. Aj keď sa už súčasné vedenie zo svojich kresiel pomaly poberá, na jeseň sa zrejme budú naše tunely rekonštruovať. Celoeurópsku diskusiu o ich bezpečnosti odštartovala nedávna nehoda autobusu, pri ktorej zomrelo 22 detí.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy