Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bitka cestných pirátov na diaľnici D1!
Zdielať na

Bitka cestných pirátov na diaľnici D1!

Preteky dvoch cestných pirátov spoznali víťaza až po bitke priamo na diaľnici! Počujete dobre! Na D1-tke medzi Prahou a Brnom sa predbiehali dve autá. Ani jeden z vodičov ale nechcel prijať status zdolaného.

A tak zastavili autá a priamo v ľavom jazdnom pruhu si to vybavili ručne stručne. Celý incident zachytili bezpečnostné kamery.

11. máj, diaľnica D1, smer Praha. Na záberoch z diaľničných kamier môžete vidieť nepochopiteľné počínanie dvoch vodičov. Rýchlejšie vozidlo sa snaží preraziť si cestu v ľavom pruhu. Keď sa mu to ale nedarí, rozhodne sa pomalšie auto predbehnúť z pravej strany.

Toto nepochopiteľné hazardovanie však malo ešte dohru. Keď sa obaja šoféri zhruba o kilometer ďalej opäť stretli, tak si vodič pôvodne pomalšieho vozidla prichystal pre agresora odvetu. Predbehol ho, donútil ho v ľavom jazdnom pruhu úplne zastaviť a napokon ho udrel otvorenou dlaňou do tváre.

Vodiči si takto "po lopate" vybavovali účty na najfrekventovanejšej diaľnici v Českej republike. A to počas plnej premávky. Jej ostatní účastníci sa museli na poslednú chvíľu vyhýbať odstaveným autám. Je zázrak, že sa nikomu nič nestalo.

Podľa psychológov je to spôsobené tým, že niektorí ľudia sa dostávajú za volantom doslova do tranzu a snažia sa niečo si dokázať. Názor psychológov je taký, že to budú robiť dovtedy, kým nezabijú seba alebo niekoho iného...

Podľa zistenia našich kolegov z televízie Prima by cestným pirátom, ktorý si za svoj nebezpečný manéver vyslúžil facku, mohol byť Aleš Trpišovský. Teda muž s protekčnou značkou so štyrmi dvojkami, ktorý pred časom rovnakým spôsobom ohrozoval ostatných šoférov tiež na diaľnici D1. Vtedy sa to skončilo nehodou.

Slovenská polícia podobné správanie sa šoférov ešte neriešila. To však neznamená, že na našich diaľniciach cestní piráti nejazdia. Ak môžete, choďte radšej agresívnemu šoférovi z cesty. Nikdy totiž neviete, akým manévrom vás môže prekvapiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy