Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ľuboš (40) žil tri mesiace na letisku, Fíni ho posielajú domov
Zdielať na

Ľuboš (40) žil tri mesiace na letisku, Fíni ho posielajú domov

Štyridsaťročný Ľuboš z Trnavy prebýval tri mesiace na letisku v Helsinkách a stále nemá peniaze na svoju ďalšiu cestu. Fínske úrady ho však plánujú z krajiny poslať preč. Prečo? Na území Fínska je totiž bez potrebného povolenia už 30 dní.

Keďže Ľuboš nemá ani peniaze, ani záujem komunikovať s úradmi, vo Fínsku na letisku len tak bývať nemôže. Občan Európskej únie môže v krajine pobudnúť tri mesiace bez udania dôvodu. 40-ročnému Trnavčanovi táto lehota uplynula a tak ho úrady len tak v krajine nechať nemôžu. Po troch mesiacoch musí kontaktovať miestne úrady a požiadať ich o pobyt.

Podľa našich informácií Bačíkovi fínske úrady na vlastné náklady kúpia letenku, "naložia" do lietadla a pošlú ho domov. 

Na ďalšiu cestu nemá peniaze

Podľa miestnych úradov tvrdí, že chcel odísť do USA, ale nemá peniaze. Správa letiska ho považovala za neškodného a keďže sa správal slušne, pobyt na letisku mu tolerovali. Ľuboša Bačíka si fínska televízia všimla potom, ako letisková ochranka, zamestnanci a správcovia terminálu, začali jeho prítomnosť riešiť s políciou a našou ambasádou.

Tri mesiace na letisku

Na letisku spával tri mesiace. Presne od Vianoc, keď na helsinské letisko pricestoval z Británie. "Z Londýna som plánoval ísť do Ameriky. Ale koncom roka som zistil, že na mojom účte v banke nemám nič. Som tu už tri mesiace," uviedol Ľuboš.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy