Jasno
12°
Bratislava
JOJ S VAMI v Žiline: Eurofondy a ich pomoc pri rozvoji
Zdielať na
Slováci v EÚ

JOJ S VAMI v Žiline: Eurofondy a ich pomoc pri rozvoji

BRATISLAVA / V rámci pravidelných výjazdov do slovenských miest sa podujatie JOJ S VAMI konalo tentokrát v Žiline. Okrem živého spravodajstva a množstva atrakcií sa moderátorka Lucia Stráňavová rozprávala so svojimi hosťami o rôznych sférach života v meste. A otázka padla aj na eurofondy a ich využívanie pre rozvoj najrozličnejších oblastí.

Vo veci využívania eurofondov pre rozvoj mesta sa primátor Žiliny Peter Fiabáne vyjadril, že sú veľmi dôležitým prvkom vo financiách mesta. Samospráva podľa neho trpí nedostatkom peňazí a odráža sa to v avizovanom navyšovaní daní. Mestá to podľa neho musia robiť, aby mohli byť realizované rozvojové projekty, ktoré sú inak blokované. Vďaka eurofondom sa podľa neho darí budovať cyklotrasy, modernizovať verejnú dopravu, ako aj opravovať kultúrne pamiatky. 

Podľa 1. zástupcu primátora Žiliny Jána Ničíka potrebuje kultúra viac peňazí, vrátane eurofondov. Tvrdí, že granty a podpora sú dôležitou súčasťou mestského rozpočtu, v ktorom momentálne nie je toľko peňazí, koľko si predstavujú.

Bez európskych peňazí sa nedajú robiť pokroky v mobilite a ekológii, tvrdí konateľ Dopravného podniku mesta Žilina Mikuláš Kolesár. Podľa neho sa vďaka eurofondom podarilo revitalizovať mestský vozový park, ktorý patrí k jedným z najmodernejších na Slovensku.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy