Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Robert Kaliňák chce rýchlo prijať lex atentát. Prehovoril aj o návrate Fica
Zdielať na

Robert Kaliňák chce rýchlo prijať lex atentát. Prehovoril aj o návrate Fica

BRATISLAVA / Minister obrany Robert Kaliňák trvá na prijatí takzvaného lex atentátu v skrátenom legislatívnom konaní. Všetky bezpečnostné opatrenia chcú urobiť čo najrýchlejšie. Minister dodal, že si vypočuje tie pripomienky, ktoré nepôjdu proti zmyslu toho, čo má byť prijaté.

​Šimečka s opatreniami v tejto podobe nesúhlasí

Kaliňák problém v doživotnej rente nevidí, naopak ju považuje za bezpečnostnú záruku pre dlhoročných ústavných činiteľov. Opozičný poslanec Michal Šimečka tvrdí, že lex atentát treba napísať tak, aby sa nedal zneužívať. Zároveň nevidí súvislosť medzi doživotnou rentou pre premiéra a bezpečnosťou a ochranou ústavných činiteľov. 

"V tejto podobe určite nie. Najmä preto, lebo tie ustanovenia nesúvisia s atentátom," vyjadril sa predseda strany PS Michal Šimečka."Myslím si, že je to o tom, že poskytujete dlhoročným politikom, ktorí v krajine niečo odviedli, bezpečnostnú záruku v tom, že ich nemusíte tlačiť do toho, aby prichádzali do kritických situácií," oponoval minister obrany Robert Kaliňák.

​Návrat Fica predpovedá na august

Minister obrany Robert Kaliňák predpokladá, že by sa premiér Robert Fico mohol naplno vrátiť do úradu koncom augusta. Priznal, že premiér absolvuje intenzívnu rehabilitáciu, ktorá je na dobrej ceste.  "Ja predpokladám, že sa minimálne buď objaví alebo úrobí verejné vyhlásenie popri tom videu a postupne v priebehu toho júla až augusta sa bude vracať do pracovného procesu a v auguste by sme ho tu mohli mať, tak uvidíme," dodal Kaliňák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy