Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Namiesto pomoci ho okradli. Polícia všetko sledovala cez kamery
Zdielať na

Namiesto pomoci ho okradli. Polícia všetko sledovala cez kamery

BRATISLAVA / Mladý cyklista sa v Bratislave v noci potuloval po meste. Keď uvidel na chodníku ležiaceho muža, namiesto pomoci mu prehľadal vrecká, okradol ho a potom utekal preč. Podcenil však mestských policajtov a kamerový systém. Z lupu sa dlho netešil.

Najprv to vyzeralo, že cyklista chce mužovi pomôcť

Na Obchodnej ulici v Bratislave v skorých ranných hodinách spadol muž. Pred spadnutím javil známky opitosti. Keď ležal na chodníku, policajti videli ako sa k nemu priblížil cyklista. Na prvý pohľad to vyzeralo tak, že mu chce pomôcť. Mýlili sa. "Policajt z útvaru kynológie videl cyklistu, ktorý ležiacemu mužovi kontroluje vrecká a z tých vreciek mu vyťahuje osobné veci," informoval vedúci Oddelenia komunikácie Mestskej polície v Bratislave Peter Borko.

Páchateľovi hrozia až dva roky za mrežami

Policajti sa najprv priblížili k ležiacemu mužovi, a keď ten bol v poriadku, vydali sa pátrať po mužovi, ktorý na bicykli unikal s ukradnutými vecami. "Muža v priebehu niekoľkých minút, aj vďaka pomoci kolegov z kamerového strediska Mestskej polície, našli na Špitalskej ulici, kde ho dobehli a obmedzili ho na osobnej slobode," uviedol Borko. Policajti muža chytili a odovzdali príslušníkom štátnej polície. "Páchateľ (33) bol obvinený z trestného činu krádeže v takzvanom superrýchlom konaní s návrhom na podanie obžaloby. V prípade preukázania viny mu pred súdom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," oznámila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Silvia Šimková.

Pýtali sme sa aj ľudí v uliciach, čo si myslia o konaní tohto muža."To je hyenizmus. To sa nedá inak nazvať," vyjadril sa jeden z okoloidúcich. "To je bezcharakterná hyena. Namiesto pomoci ho ide ešte okradnúť," pridal sa ďalší z nich. "Radi by sme poprosili verejnosť, aby bola všímavá, a keď uvidí podobný prípad, nech sa ozve na linku 159 mestským policajtom, ktorí budú túto situáciu riešiť," dodal Borko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy