Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Na video premiéra Roberta Fica reagovali aj politici. Čo mu odkázali?
Zdielať na

Na video premiéra Roberta Fica reagovali aj politici. Čo mu odkázali?

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico zverejnil na sociálnej sieti prvé video po atentáte. Poďakoval v ňom lekárom, hovoril o odpustení voči atentátnikovi a zároveň rozprával aj o opozícii. Na vyjadrenie slovenského premiéra sa vyjadrili lídri opozície i predseda strany KDH Milan Majerský.

"Som rád, že Robert Fico sa cíti lepšie. Žiaľ, na jeho politike sa nič nezmenilo. Jeho prvé vystúpenie po atentáte bolo politickým sklamaním," vyjadril sa Michal Šimečka (PS). Podľa jeho slov premiér 14-minút obviňoval médiá, opozíciu, umelcov, EÚ aj našich zahraničných partnerov.

"Namiesto toho, aby aktívne prispel k spoločenskému zmieru, nazval atentátnika “aktivistom politickej opozície” a opakoval konšpirácie o celosvetovom sprisahaní Sorosa proti Slovensku. Je mi to naozaj ľúto. Všetci sme mu držali palce, aby sa čím skôr zotavil, všetci sme čin atentátnika ostro odsúdili, všetci sme dúfali, že naozaj vykročíme k spoločenskému zmiereniu. Lenže z prvého vystúpenia sa zdá, že premiér Fico ho odmietol," dodal.

Zároveň povedal, že ho úprimne teší zlepšujúci sa stav premiéra. 

Gröhling: Úprimne sme boli zvedaví na prvú reakciu Roberta Fica

"Ostro sa ohradzujem voči akémukoľvek spájaniu atentátnika a jeho činu na premiéra s našou politikou založenou na vecnej a odbornej kritike. Úprimne sme boli zvedaví na prvú reakciu Roberta Fica. Robert Fico mal príležitosť prekročiť svoj tieň a svoju minulosť. Mohol ukázať veľkosť štátnika. Miesto pokusu o celospoločenský zmier a urobenie kroku späť aj z jeho strany sme sa však dočkali presného opaku," píše sa vo vyjadrení predsedu SaS Branislava Gröhlinga.

"Hádzanie špiny na opozíciu, médiá, mimovládny sektor či konšpirácie o Sorosovi, vražde Kuciaka či zahraničných snahách určovať slovenskú politiku, sú skutočne cez čiaru. Takto sa naša spoločnosť nielenže nikam nepohne, naopak, jej rozdelenie a nenávisť budú ešte väčšie,“ uzavrel.

Holečková: Slovensko bude po prejave premiéra pravdepodobne ešte viac rozdelené

"Slovensko sa mohlo po prejave premiéra Roberta Fica vydať na cestu pokoja a zmieru, žiaľ, pravdepodobne bude po ňom ešte viac rozdelené," uviedla to poslankyňa Národnej rady SR a šéfka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková v reakcii na premiérove stredajšie vyhlásenie na sociálnej sieti. "Som rada, že je Robert Fico nažive a vyzerá to tak, že bude čoskoro v poriadku. Mrzí ma však, že svoje prvé vystúpenie po atentáte nevyužil na štátnický prejav, ale vo svojom videu len dookola obviňuje všetkých okolo seba," skonštatovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy