Skoro jasno
16°
Bratislava
Blanka
16.6.2024
Čaputová a Pellegrini sa stretli so zástupcami cirkví
Zdielať na

Čaputová a Pellegrini sa stretli so zástupcami cirkví

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini urobili ďalší pokus, ktorý má prispieť k upokojeniu spoločenskej atmosféry. Tá je dlhodobo napätá, a ešte viac ju zhoršil atentát na Roberta Fica. Kým okrúhly stôl politických strán sa pre nezáujem niektorých z nich neuskutočnil, cirkvi a náboženské spoločenstvá pozvanie do Prezidentského paláca prijali. Podľa Zuzany Čaputovej a Petra Pellegriniho je úloha cirkví v tejto oblasti veľmi dôležitá.

"Dnešná diskusia bola o nádeji, pokoji, vzájomnom rešpekte a mnohých ďalších, veľmi dôležitých hodnotách," povedala prezidentka Zuzana Čaputová. Po nedávnom útoku na premiéra Roberta Fica si podľa jej slov musí každý klásť otázku, čo sa stalo a prečo sa to stalo. Vo svojom vyhlásení poďakovala cirkvám za zmierňovanie napätia v spoločnosti. S Petrom Pellegrinim sa spoločne stretli s jej zástupcami, "hoci máme rôzne politické východiská, sme schopní povýšiť to, čo nás spája nad to, čo nás rozdeľuje."

"Je to ešte len niekoľko dní, kedy Slovenskom otriasol atentát na demokraticky zvoleného predsedu vlády. Tento ohavný čin zanechá navždy veľmi hlbokú ranu v Slovenskej spoločnosti. A je na nás, ako rýchlo sa táto rana zahojí a čo môžeme urobiť, aby viac spoločnosť, takéto rany nedostávala," tak zneli slová nadchádzajúceho prezidenta Pellegriniho.

Predstaviteľov cirkví Pellegrini požiadal, aby pri svojej činnosti hovorili o tom, čo sa stalo. Aby hovorili o hodnotách a o tom, aby sa slovenská spoločnosť upokojila. Verí, že v nasledujúcom období budú zjednocujúce signály pokračovať aj v iných častiach spoločnosti.

Celé ich vyjadrenie si môžete pozrieť vo videu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy