Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Predvolebné šachy. Matovič pripúšťa vznik koalície, Tabák rozhovory s Dankom
Zdielať na

Predvolebné šachy. Matovič pripúšťa vznik koalície, Tabák rozhovory s Dankom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Termín na zmenu názvu politických strán už uplynul, ale ešte stále je tu možnosť spojiť strany na kandidátkach, prípadne vytvoriť koalície. Zdá sa, že jedna ďalšia sa objaví už čoskoro, Igor Matovič bude ale musieť vo voľbách získať minimálne sedem percent. Diskusie o tom, kto bude volebným lídrom, sa ešte stále vraj vedú u Demokratov. Novinkou je rozhodnutie poslankyne Tabak. Objaví sa na kandidátke SNS.

Zdá sa, že len hosťovanie na kandidátke OĽaNO sa v týchto voľbách skončí. Igor Matovič totiž rokuje o koalícii s kresťanskou úniou a Veronikou Remišovou. No a zdá sa, že dohoda je na spadnutie. "Ja sa od začiatku nebránim tomu, aby sme šli do čestnej koalície. Nie sme poserovia, aby sme tu teraz cúvali na 5 percent, čiže dáme si 7-percentnú latku a zrejme pôjdeme s Kresťanskou úniou a Za ľuďmi ale finálne ešte nie sme dohodnutí," uviedol Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO. 

"Ja verím, že budeme mať sedem percent," doplnila Anna Záborská, poslankyňa NR SR. "Na tieto otázky odpovieme, až keď oznámime ďalší postup. Tak či tak, akýkoľvek postup musia schváliť orgány strany, čiže až po zasadnutí orgánov našej strany," priblížila Veronika Remišová, predsedkyňa strany Za ľudí.

Jasnejší začína byť aj politický osud poslankyne Tabák. Po rozpačitom úvode o možnom vstupe do SNS nakoniec v utorok, 20. júna, potvrdila, že s Andrejom Dankom komunikuje. "Môžem potvrdiť, že už rokujeme a bude to zaujímavá spolupráca. Čoskoro to oznámim," potvrdila Romana Tabák, poslankyňa NR SR.

No a zdá sa, že uzatváranie kandidátok bude znamenať zmeny aj u Demokratov. Stále častejšie sa šepká, že predseda strany Heger nakoniec nemusí byť lídrom kandidátky a na mene vraj majú byť už dohodnutí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy