Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kollár vytvoril poradie zákonov, ktoré sa prerokujú do volieb
Zdielať na

Kollár vytvoril poradie zákonov, ktoré sa prerokujú do volieb

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V parlamente čakajú na prerokovanie stovky návrhov zákonov. Medzi nimi aj tie, ktoré len ťažko považovať za dôležité pre obyvateľov, ťažko skúšaných krízou zdražovania. Predseda parlamentu Boris Kollár vytvoril poradie zákonov, aby sa poslanci do volieb dostali len k tým, podľa neho, podstatným.

"Vidím to tak, že znova sa to bude odsúvať a ostane balík 300 zákonov, ktoré sa už v tomto volebnom období neprejednajú," vyjadril sa 15. apríla predseda parlamentu Boris Kollár. Kollár v TA3 spresnil, že ako tvorca programu schôdze nastaví poradie zákonov nasledovne. Prvé budú vládne návrhy zákonov. "Dali sme si záležať, aby sme sa koordinovali s každým poslaneckým klubom, aj so stranou SaS. Predpokladám, že tie by mali prejsť," vysvetlil Eduard Heger (Demokrati). Nasledovať budú zákony v druhom a treťom čítaní. Potom v rámci poslaneckého grémia vyberú návrhy z koalície aj opozície, ktoré sa venujú aktuálnym témam.

"Potom ten planktón alebo populizmus dáme na koniec," uviedol Kollár. Menovite spomínal obmedzenie potratov, či návrh na notárske overenie na sledovanie porna. "Zákon prejde iba vtedy, keď tam bude väčšina a väčšina sa na tieto somariny nenájde," vyjadril sa 14. apríla Igor Matovič (OĽaNO). Na úrade vlády sa v nedeľu, 23. apríla, od osemnástej hodiny k pretlaku návrhov stretla koaličná rada. I keď jej pomenovanie už po rozpade vlády celkom nesedí. "Je to ešte koaličná rada, pokoaličná rada? K tomu sa stretneme bez zradcov z SaS. Treba sa dohodnúť pred schôdzou, ako k tomu pristúpime. Bolo by dobré, aby najmä vládne zákony mali dostatočnú podporu," vyjadril sa Matovič. "Poďme, ak sa to dá tak povedať, dovládnuť slušným spôsobom a priviesť krajinu k predčasným voľbám," uviedol Branislav Gröhling (SaS). Igor Matovič sa pritom nevzdáva svojho návrhu na oslobodenie od daní mladých ľudí a mamičiek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy