Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Fiala na summite EÚ zastupoval E. Hegera, na rokovania dostal presný mandát
Zdielať na

Fiala na summite EÚ zastupoval E. Hegera, na rokovania dostal presný mandát

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovensko bolo na decembrovom "dvojsummite" v stredu a vo štvrtok v Bruseli zastúpené českým premiérom Petrom Fialom, ktorý uviedol, že od slovenskej vlády dostal na jednotlivé rokovania presný mandát.

Fiala v stredu na summite EÚ – ASEAN zastupoval nielen slovenského premiéra Eduarda Hegera, ale aj taliansku premiérku Giorgiu Meloniovú. Vo štvrtok, na tradičnom zasadnutí Európskej rady, mal opätovne mandát zatupovať svojho slovenského kolegu, ktorý doma čelil odvolávaniu vlády.

"Mal som tú česť zastupovať Slovensko. Samozrejme uprostred rokovaní som prijal správu, že bola vyslovená nedôvera slovenskej vláde. Prajem aj touto cestou premiérovi Hegerovi všetko dobré v nasledujúcich dňoch a dobré politické rozhodnutia. Slovensku želám, aby sa tá politická situáciu rýchlo stabilizovala. Je to v záujme Slovenska a aj ďalších krajín," uviedol Fiala.

Dodal, že sa teší na ďalšiu úzku spoluprácu Českej republiky a Slovenska. "Mali sme vo všetkých veciach zhodu. Niekde Slovensko kládlo ešte silnejší dôraz na niektoré veci a tam, kde to bolo potrebné, som počas summitu stanovisko Slovenska tlmočil," vysvetlil Fiala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy