Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najskôr ich balil, potom sa nabalil: Podvodník obral ženy o stovky tisíc eur
Zdielať na

Najskôr ich balil, potom sa nabalil: Podvodník obral ženy o stovky tisíc eur

BRATISLAVA / Fotky s drahými autami, hodinkami a údajné kontakty na svetových politikov. Tak sa začal ďalší prípad podvodu, kde sa škody môžu pohybovať v stovkách tisíc eur. Neznámy podvodník spoznal viacero žien cez aplikáciu na zoznámenie, získal si ich dôveru a začal konať.

Muž, ktorý v spoločnosti vystupuje pod talianskym menom, už spôsobil problémy viacerým ženám. Dostal ich do vážnych finančných ťažkostí. Niektoré z obetí si vyhliadol na zoznamovacej sociálnej sieti, iné poškodené ho spoznali cez svojich priateľov.

"Trávil u mňa čas do neskorých hodín. Stále mi rozprával, že sa pozná s rôznymi ľuďmi, vplyvnými ľuďmi, že s nimi ide do rôznych biznisov," uviedla jedna z poškodených. Ďalšej z poškodených sa podvodník predstavil ako Marko a tvrdil, že je z Talianska. "Tváril sa, že má naozaj také významné kontakty z politiky, aj nejaké fotky mi ukázal. Tváril sa, že má rolexky, drahé autá a podobne," uviedla.

Najskôr ich balil, potom sa nabalil

Potom ako sa so ženami zblížil alebo si vybudoval ich dôveru, si od nich pod rôznymi vymyslenými zámienkami pýtal peniaze. Napríklad, aby investovali do jeho biznisu. "Že či by som mu požičala na kúpu bytu, ktorý kupuje v exekúcii. To bolo prvých 10 000 eur, ktoré odo mňa dostal. Samozrejme, máme spísané aj čestné vyhlásenie," tvrdí jedna z poškodených. Ďalšia z poškodených mu dala päť tisíc eur. "Tie som mu vybrala, potom si odo mňa zobral ešte 500 eur a už mi ich nevrátil naspäť, tie mi vlastne vytrhol z ruky," uviedla.

S jednou z poškodených sa mal zblížiť až natoľko, že spolu tvorili pár. Zobral ju dokonca do Talianska. Údajne preto, aby ju predstavil svojej matke ako ženu, s ktorou chce zostať navždy. "Nakoniec som vlastne zistila, že ja som financovala celú cestu do Talianska, a tak isto som financovala aj požičané auto, o ktorom tvrdil, že je jeho," doplnila.

Aj keď súd vyhrala, peňazí sa nedočká

A tak začala pátrať. Časom zistila, že podviedol viacerých ľudí. Medzi nimi bola aj žena, ktorá sa s ním už v minulosti súdila. "Súd som vyhrala, ale exekučný úrad od neho nemôže vymáhať žiadne peniaze, pretože nie je naňho napísané ani jeho auto, ani jeho nehnuteľnosť, ani nemá žiadny majetok," vyjadrila sa.

I keď bol dotyčný za podobné praktiky viackrát odsúdený, v nových prípadoch sa podľa polície trestného činu nedopustil. "Nebola dodržaná obvyklá miera opatrnosti u poškodených subjektov s čím môžeme nesúhlasiť, ale nič sa s tým robiť nedá," povedal advokát Adam Puškár. Poškodená podala voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť. "Predmetnú sťažnosť v stanovenej zákonnej lehote dozorujúci prokurátor OP BA III. zamietol," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Muž tvrdí, že si svoj trest už odpykal

Štábu TV JOJ sa s mužom podarilo spojiť na sociálnej sieti. Názor na jeho odpoveď si môžete vytvoriť sami. "Čiže ma mienite znemožniť verejne? Ak áno, prajem vám veľa šťastia a zdravia. Viete, ja žijem v Neapole a pracujem. Ak máte zato, že robíte správnu vec, tak karma je zdarma. A ak máte prehľad o zákonoch v trestných veciach, tak vedzte, že som si svoj trest odpykal. Môj právnik vám to celé vysvetlí a verte, že dám do toho aj posledný cent, aby sa veci, ktoré vy nemáte čo riešiť, postavili voči vám a všetkým, čo máte s tým dočinenia. Nie je lepšie mať kľudný život?" napísal.

Jedna z poškodených zároveň vyzýva verejnosť, aby dotyčného nahlásili na polícii. "Chcela by som aj na základe tejto reportáže vyzvať ľudí, aby sa nebáli, aby prišli na políciu, nahlásili meno tohto človeka aj teda s čiastkou, o ktorú ich obral," uviedla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy