Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Premiér Heger žehlí vzťahy v koalícii. Takzvanú prorodinnú koalíciu nevidí - len svoju štvorkoalíciu
Zdielať na

Premiér Heger žehlí vzťahy v koalícii. Takzvanú prorodinnú koalíciu nevidí - len svoju štvorkoalíciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér po prvýkrát komentoval aj situáciu, ktorá nastala po schválení takzvaného Matovičovho protiinflačného balíčka. Ten totiž prešiel v parlamente s podporou Kotlebovcov a začalo sa hovoriť o novej - takzvanej prorodinnej koalícii. Premiér Heger to ale vidí inak.

"Ja som premiérom koalície štyroch strán, ktorá pozostáva z OĽANO, SaS, Sme rodina a Za ľudí," uviedol Heger. 

Daň z ropy musí byť schválená do konca júna 

​Daň zo spracovanej ruskej ropy musí vláda schváliť do konca júna a musí rozhodnúť aj o tom, na čo bude použitá.
Odložením tohto rozhodnutia o mesiac sme už mali stratiť približne 30-miliónov. Po dnešnom rokovaní vlády to vyhlásil premiér Eduard Heger. "Môžeme znížiť spotrebné dane na benzín a na naftu. To je zaručene čistá cesta. Môžeme znížiť napr. aj DPH na základné potraviny z 10 na 5%. Mne to je dosť jedno, ide mi o to len že keď tu zavedieme nejakú novú daň, tak aby výnosy z tej dane išli na zníženie inej dane," povedal minister hospodárstva Richard Sulík. "Je lepšie sa dohodnúť aby tá daň bola schválená aj napr. v takej podobe ako to navrhuje Richard Sulík, lebo nedohoda je najhoršia, to je porážka pre Slovensko," uviedol Heger. 

Podľa Matoviča by sa mali diskusie odrážať od výsledku volieb 

​Koalícia rieši aj ďalší problém. A ten opäť súvisí s Igorom Matovičom. Ten plánuje do zajtrajšieho parlamentu predložiť návrh na reguláciu politických diskusií. Podľa neho by sa mali obsadzovať miesta v politických diskusiách tak, by odrážala výsledok jednotlivých strán vo voľbách. Minister financií tvrdí, že na svoju stranu by mohol dostať aj niektorých koaličných partnerov. SaS to ale určite nebude. "Je to silná forma cenzúry. Ja si pamätám, v minulosti práve redaktori odchádzali odtiaľ, lebo sa im z vedenia zasahovalo do ich práce. Toto je presne taký krok, že to rovno zo zákona dostanú naordinované. Považujem to za nešťastné a za vyslovene hlúpy nápad," povedal Sulík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy