Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hliadka zastavila 51-ročného muža na motorke. Ten jazdil bez vodičáku, no zato s alkoholom v krvi
Zdielať na

Hliadka zastavila 51-ročného muža na motorke. Ten jazdil bez vodičáku, no zato s alkoholom v krvi

SNINA / "Dve promile sú samovraždou už na bicykli." Aj tak komentuje inštruktor autoškoly prípad 51-ročného motorkára, ktorý nafúkal viac ako dve promile a navyše nemal vodičák. Podľa psychiatričky sa pod to mohla podpísať kríza stredného veku.

Hliadka kontrolovala motocyklistu na jednej z ulíc v Snine, krátko pred desiatou dopoludnia. Alkohol ale nebol jediný problém. "Lustrácia ukázala, že 51-ročný Sninčan, nie je držiteľom príslušného vodičského oprávnenia. Vykonané dychové skúšky boli pozitívne, presiahli hodnotu 2 promile," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová. "Neviem si to predstaviť. Dve promile už na bicykli si myslím, že sú samovraždou," skonštatoval inštruktor autoškoly Václav Hnát. Milovníci motošportu tvrdia, že práve takíto nezodpovední jazdci im robia zlé meno.


"Každý jeden motorkár z našej veľkej rodiny, by si mal uvedomiť, že keď sadne na motorku, treba sa vrátiť domov. Už po vypití prvého poldeci sú zmysly mierne ochabnuté, tým pádom človek stráca reflexiu. Jednak stabilita nie je 100-perecntná, aj to vedomie je spomalené," vysvetlil motorkár zo Zemplína. "Si myslím, že kríza stredného veku a alkohol mohli spôsobiť to, že muž si sadol na motorku, aj keď nikdy predtým to nerobil. Možno si naozaj plnil svoj mladícky sen," vyjadrila sa psychiatrička Danica Caisová. Zemplínčana policajti obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po noci za mrežami policajnej cely, sa zo skutku v superrýchlom konaní zodpovedal pred sudcom. Ten ho zo skutku uznal za vinného.


"Za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 7 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 20 mesiacov a zároveň trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 30 mesiacov," dodala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. "Dúfam, že mu v živote vodičák nedajú," dodal motorkár. "Aj o 200 percent viac treba dávať pozor a byť ostražití. Aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky je to veľká hrozba. Obrovská nezodpovednosť. Už väčšej ani niet," dodal Hnát. Tento trestný rozkaz je právoplatný. Muž bol zo zadržania prepustený na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy