Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matovič verí, že inflačnú pomoc v parlamente schvália už tento týždeň aj bez podpory SaS
Zdielať na

Matovič verí, že inflačnú pomoc v parlamente schvália už tento týždeň aj bez podpory SaS

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Spor Richarda Sulíka a Igora Matoviča okolo inflačnej pomoci neutícha. Pred rokovaním koaličnej rady si opäť posielali odkazy o tom, kto klame. Hoci strana SaS prichádza s vlastným návrhom, zdá sa, že Igor Matovič nemá záujem o ňom diskutovať. Trvá na tom, že balík finančnej pomoci pôjde na rokovanie vlády už v stredu, aj keď SaS nebude súhlasiť.

"Cieľový stav je 200 euro na dieťa, ako som to prezentoval pred rokom, že je môj osobný cieľ a cieľ nášho hnutia," hovorí minister financií Igor Matovič (OĽaNO). "Dnes je koaličná rada, čiže povieme si, kde stojíme, prinášame tam nejaké návrhy, čiže ja budem veľmi rada, ked' sa dohodneme na kompromise," tvrdí vicepremiérka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (ZA ĽUDÍ). 

Stále chýba súhlas strany SaS, ktorá tvrdí, že daňový bonus v podobe, ako to navrhuje Igor Matovič, ublíži najmä tým chudobnejším. "Chudobným zoberie a bohatým dá, to predsa nie je žiadna sociálna politika, to je klamanie ľudí," hovorí minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). "Richard Sulík klame a mňa to mrzí," tvrdí Matovič. 

Okrem strany Za ľudí na rokovanie vlastné návrhy riešenia i financovania pomoci prináša aj strana SaS. "Každopádne to budú opatrenia, ktoré pomôžu tým, ktorí to naozaj potrebujú a nie všetkým," hovorí Sulík. "Teraz prídu na poslednú chvíľu s niečím, so SaS sme skončili s vyjednávaním. V stredu pôjde návrh na vládu a vo štvrtok do parlamentu, ked' chcú urobiť dobrú vec, nech zahlasujú," tvrdí Matovič. "Ja so stranou SaS rokujem. Naša strana s ňou bude rokovať, to je celé, čo k tomu môžem povedať," uviedol poslanec NR SR Juraj Šeliga (ZA ĽUDÍ). "Rokovať treba vždy a za každých okolností do poslednej minúty, pevne verím, že keby si sadli, tak by tento konsenzus našli," hovorí predseda NR SR Boris Kollár (SME RODINA). 

Či sa podarí koalícii nájsť riešenie, zistíme najneskôr v stredu, kedy by mali ísť zákony na rokovanie vlády a potom na rokovanie parlamentu, ktoré je prerušené už vyše týždňa. "Ja si myslím, že teraz by to cez tú vládu malo prejsť a určite by si to mal dohodnúť Igor Matovič s Richardom Sulíkom," hovorí Kollár. "Ja verím, že pôjde, ja neviem, čo potom chcú menovaní páni povedať ľudom," tvrdí Šeliga. 

Súvisiace články