Skoro jasno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Bývalého poslanca Feriho obvinili zo znásilnenia
Zdielať na

Bývalého poslanca Feriho obvinili zo znásilnenia

Google News Button Sledovať správy

PRAHA / Polícia obvinila bývalého poslanca TOP 09 Dominika Feriho zo znásilnenia. V prípade odsúdenia mu hrozí až desať rokov väzenia, pretože je stíhaný aj pre trestný čin znásilnenia spáchaný na dieťati. V tomto prípade ide o osobu, ktorá dovŕšila 17. rok života, informovala česká polícia. Ani polícia, ani hovorca Mestského štátneho zastupitešstva v Prahe meno obvineného nezverejnila. Podľa médií ide ale o Feriho.

Polícia začala preverovať poslanca potom, ako ho niekoľko žien minulý rok v médiách obvinilo zo sexuálneho nátlaku, obťažovania a násilia. Feri, ktorý mal mnoho priaznivcov hlavne u mladej generácie, po svedectve ženy v máji rezignoval na poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách do Snemovne. Skončil aj v TOP 09 a stiahol sa z verejného života. 

"Kriminalisti v tomto prípade začali trestné stíhanie konkrétnej osoby pre trestný čin znásilnenia. V prípade odsúdenia hrozí páchateľovi až 10-ročný pobyt za mrežami, keďže je stíhanie vedené aj pre trestný čin znásilnenia spáchaný na dieťati," uviedol k prípadu hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Feri po zverejnení výpovedí niekoľkých žien odmietol tvrdenie, že sa dopustil sexuálneho násilia. Ospravedlnil sa za "nevhodné" či "nepatričné" správanie sa. Na instagrame aj v médiách v utorok reagoval na obvinenia slovami, že konečne nastal posun, a že mieni preukázať svoju nevinu. Proti uzneseniu podáva sťažnosť. "Po deviatich mesiacoch konečne nastal posun v konaní. Preukážem svoju nevinu tak, ako vo všetkých ostatných prípadoch v tejto veci," povedal. 

"Pre nás kauza skončila odstúpením Dominika Feriho. Teraz je to vec justície," povedal novinárom hovorca vlády Václav Smolka. TOP 09 je aktuálne súčasťou koalície Spolu, ktorá je vo vláde spolu s Pirátmi a STAN. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy