Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Ani v ďalšom pokuse v parlamente ministra Mikulca neodvolali
Zdielať na

Ani v ďalšom pokuse v parlamente ministra Mikulca neodvolali

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V Národnej rade SR dnes pokračovalo aj dnes mimoriadne rokovanie o odvolaní Romana Mikulca z postu ministra vnútra. Na schôdzi sa nachádzalo len niekoľko poslancov.

Za odvolanie hlasovalo len 50 zo 126 prítomných poslancov. Poslanci Smeru-SD počas rozpravy, ktorá trvala od piatka, 18. februára, čítali počas svojich vystúpení prepisy legálnych nahrávok skupiny elitných vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Sú stíhaní za zneužívanie právomoci verejného činiteľa a za zločin marenia spravodlivosti. Nahrávky majú podľa opozície svedčiť o manipulácii vyšetrovaní. Smer-SD sa opiera o uznesenie Generálnej prokuratúry SR zo 4. februára tohto roka, ktorým boli v skupine vyšetrovateľov NAKA zamietnuté ich sťažnosti proti obvineniu, ktoré voči nim vzniesol Úrad inšpekčnej služby rezortu vnútra.

Bývalý predseda vlády a šéf opozičnej strany Smer-SD Robert Fico mal v pláne na mimoriadnej schôdzi parlamentu zameranej na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi rozoberať prípad bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru. Ako povedal obvinenia voči nemu sú "nepravda od samého začiatku až do konca".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy