Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štátny tajomník Martin Klus (SaS): Opozícia nás ťahá smerom, ktorý v roku 2022 nemá miesto
Zdielať na

Štátny tajomník Martin Klus (SaS): Opozícia nás ťahá smerom, ktorý v roku 2022 nemá miesto

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rezort zahraničia je stále za diplomatické riešenie situácie na Ukrajine. Štátny tajomník Martin Klus sa stotožňuje s názorom prezidentky Zuzany Čaputovej, ale aj premiéra Eduarda Hegera, ktorí tvrdia, že opozícia nás svojou rétorikou ťahá pred rok 1998, kedy sa Slovensko stalo súčasťou NATO.

"Otvárajú Pandorine skrinky, ktoré nemajú miesto v roku 2022," povedal štátny tajomník Martin Klus pre Noviny PLUS TV JOJ. Reagoval tak na stredajšie vyhlásenie premiéra Eduarda Hegera, ale aj na vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa pred verejnosť postavila ešte v utorok.

Na mierovej misii v Rusku bol tento týždeň premiér Maďarska Viktor Orbán a s ruským prezidentom telefonoval aj politický líder Spojeného kráľovstva Boris Johnson. Za diplomatické riešenia je aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) a jeho štátny tajomník zdôraznil, že línia je v tomto ohľade jednotná.

Podľa Martina Klusa argumenty opozície a parlamentných extrémistov neobstoja. V rozhovore pre Noviny PLUS TV JOJ prezradil aj to, či je možné porovnávať návštevu prezidentky v Dubaji s návštevou Olympijských hier v Číne. Treba si brať na územie Číny náhradný mobilný telefón tak, ako to radia odborníci na IT bezpečnosť? dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy