Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po výročnej správe Maroša Žilinku prečítal tú svoju Daniel Lipšic. Rozpravu k nej prerušili kvôli kotlebovcom
Zdielať na

Po výročnej správe Maroša Žilinku prečítal tú svoju Daniel Lipšic. Rozpravu k nej prerušili kvôli kotlebovcom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po troch dňoch skončila rozprava k výročnej správe generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Do parlamentu prišiel špeciálny prokurátor Daniel Lipšic prečítať svoju výročnú správu. V Národnej rade sa dnes ukončila trojdňová rzprava k výročnej správe generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Bola plná invektív tá rozprava. Najviac otázok koaliční poslanci, ktorých Žilinka bol kandidátom. a obhajcami GP boli paradoxne opozičníci z radov Smeru a kotlebovcov. GP na konci rozpravy povedal, že bol z nej smutný.

Kritikmi výročnej správy Žilinku boli poslanci, ktorých bol kandidátom

V Národnej rade sa dnes, 1.októbra, ukončila trojdňová rozprava k výročnej správe generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Rozprava bola plná invektív. Najviac otázok položili koaliční poslanci, ktorých Žilinka bol kandidátom. Naopak, obhajcami generálneho prokurátora boli paradoxne opozičníci z radov Smeru a kotlebovcov. Generálny prokurátor Maroš Žilinka na konci rozpravy povedal, že bol z nej smutný.

Vo svojej výročnej správe Lipšic hovoril o nepríjemných kauzách

Predpoludním so svojou výročnou správou predstúpil v Národnej rade SR špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. V úvode informoval o prepustení vyšetrovateľov Čurillu a spol, za čo si vyslúžil potlesk koalície.

​Vo svojom úvodnom prednese spomínal boj s mafiou a aj to, že špeciálna prokuratúra musí riešiť nepríjemné kauzy. Poslancov naprieč politickým spektrom vyzval k zdržanlivosti a nevyvolávaniu agresie medzi verejnosťou. Povedal, že tieto verbálne útoky môžu dospieť k fyzickým útokom. Podrobnosti neuviedol, ale naznačil, že o podobných útokoch by už mohli vedieť na špeciálnej prokuratúre.  

Podpredseda parlamentu dal vykázať poslancov strany od Kotlebu

Do úlohy kritika Lipšica sa postavil poslanec Ľuboš Blaha, ktorého úvodné slová o Lipšicovej mafiánskej chobotnici prerušil podpredseda parlamentu Laurenčík. Dôvodom prerušenia bolo upozornenie poslancov od Kotlebu, aby si nasadili rúška. Po krátkej prestávke ich Laurenčík vykázal zo sály, keďže si rúška odmietli nasadiť. 

Obaja prokurátori sa však zhodli v jednom odkaze - namiesto rečí mohli by radšej šli pracovať. Lipšic sa dostal nedávno do sporu s Žilinkom, ktorý mu vytýkal verejné vyjadrenia k živým prípadom. Lipšic mu dnes pre zmenu vytkol zdržanlivosť pri ochrane jeho podriadených na špeciálnej prokuratúre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy