Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Trnave do tla vyhoreli potraviny. Škody počítajú v státisícoch
Zdielať na

V Trnave do tla vyhoreli potraviny. Škody počítajú v státisícoch

TRNAVA / V skorých ranných hodinách na jednej z ulíc v Trnave začala horieť budova, v ktorej prevádzkujú potraviny.

O štvrtej ráno hlásili požiar budovy predajne na Ulici Jána Hajdóczyho v Trnave., ktorého plamene siahali do nebezpečnej výšky. Hasiči na mieste zasahujú aj v týchto chvíľach. 

Na miesto udalosti vyrazilo 15 hasičov zo stanice v Trnave. Po príchode zistili, že je budova uzamknutá a plná dymu. "Pre vniknutie do priestorov bolo preto potrebné násilné rozbitie sklenenej výplne vstupných dverí," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, Lena Košťálová. Zdroj požiaru bol zistený pomocou termovíznej kamery. "Merania termovíznou kamerou ukázali, že požiar vznikol v medzistrope predajne," doplnila informácie hovorkyňa Lena Košťálová. Výška škody, ktorá vznikla v dôsledku požiaru bude určená po ukončení vyšetrovania. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu.

Podľa ohniska požiaru to vyzerá tak, že oheň pravdepodobne vznikol po skrate na klimatizácii alebo na zeleninovom chladiacom pulte. S touto verziou pracuje aj polícia. Podľa prvotných odhadov sa škoda po požiari pohybovala okolo 250 tisíc eur, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa výška škody vyšplhá ešte oveľa vyššie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy