Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanec Goga sa bojí, že nám prácu zoberú migranti. V prípade svojho biznisu problém s Viedenčanom egyptského pôvodu nemal
Zdielať na

Poslanec Goga sa bojí, že nám prácu zoberú migranti. V prípade svojho biznisu problém s Viedenčanom egyptského pôvodu nemal

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Približne pred rokom dostal poslanec za hnutie Sme Rodina Ľudovít Goga jednu z najvyšších pokút aká kedy padla v parlamente. V majetkovom priznaní podľa vlastných slov "zabudol" uviesť firmu, v ktorej podnikal s rakúšanom egyptského pôvodu. Stálo ho to polročný plat. Ako je na tom so splácaním pokuty? Tému totiž možno nechtiac sám pripomenul.

Hnutie Sme rodina nečakane zvolalo tlačovku s názvom "Zastavme pakt európskej únie o migrácii". Predseda povedal, že na jeho základe únia poza chrbát občanov robí migračnú politiku. "Podporuje prisťahovalectvo. Povinné presídlenie migrantov v rámci členských štátov," hovorí predseda NR SR Boris Kollár (Sme Rodina). 

Podľa Kollára hrozí, že Európu zaplaví 70 miliónov migrantov

Jeho brat a zároveň poslanec Goga sa obáva o našu budúcnosť. "Bude to znamenať viac kriminality, islamské paralelné spoločenstvá a tak isto ešte viac zruinovaných častí miest," hovorí poslanec NR SR za Sme Rodina Ľudovít Goga. 

V prípade svojho biznisu problém s obchodným partnerom egyptského pôvodu nemal

Pri vlastnom podnikaní poslanec Goga nemal problém s pôvodom svojho obchodného partnera, ktorého rakúske úrady vyšetrovali pre biznis s respirátormi. Goga tvrdí, že je to úplne iný prípad, lebo Mahmoud Elsayed sa už narodil v Rakúsku. "Mýlite si pojmy s dojmami. Ja som mal firmu s osobou rakúskeho pôvodu. Nebol žiadny migrant," hovorí Goga. 

Poslanec Goga odmietal odpovedať na otázku či už pokutu, ktorú dostal za neúplné majetkové priznanie zaplatil. "To nesúvisí s témou. Poprosila by som ďalšiu otázku," hovorí Goga. "Toto absolútne nie je s témou. Keď to chcete vedieť, spýtajte sa tuto v kancelárii. Riadne vám dajú vedieť. Ako dostal, tak to platí," hovorí Kollár.

Zaujímavá je odpoveď na otázku, ako je to so splácaním pokuty

Otázky okolo obchodných partnerov ostali nezodpovedané, ale zaujímavá je aj odpoveď na otázku, ako je to so splácaním pokuty. Výška sankcie je 18 234 €.
Poslanec ju nemusí zaplatiť naraz. S parlamentom sa dohodol na splátkovom kalendári a pokutu si rozdelil na celé volebné obdobie. Úhrada je realizovaná prevodom na účet K NR SR mesačne vo výške 506,50 €.

Poslednú splátku teda zaplatí vo februári 2024. AK by aj medzičasom prišiel o poslanecký mandát, splátkový kalendár bude musieť riadne dokončiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy