Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Veronika Remišová ako nový Sulík? Skríningové testovanie ukázalo nový spor vo vláde
Zdielať na

Veronika Remišová ako nový Sulík? Skríningové testovanie ukázalo nový spor vo vláde

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Popri téme celoplošného skríningového testovania, víkendové rokovanie vlády ukázalo aj nový spor vo vnútri vládnej koalície. Tentoraz to ale vyzerá tak, že svoje roly si vymenili minister hospodárstva s ministerkou informatizácie.

"Asi si prečítala diskusiu na Facebooku a sociálnych sieťach a sa zľakla. Ale keď sa niekto bojí, tak nech nejde do hory," hovorí predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Do hory sa však tentoraz vybral premiér s hlasnou podporou ostatných partnerov. A narozdiel od šéfky hnutia Za ľudí Remišovej, tentoraz zrazil opätky Richard Sulík. "Naša váha vo vláde nie je taká silná, aby sa plošné testovanie zrušilo. Chápeme, že z toho celého nie ste šťastní. Ani my. Ale verte, že keby sme si založili ruky a povedali suché NIE, bolo by to oveľa horšie," uviedol v statuse minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). 

Čierny peter tak tentoraz ostal v ruke Veroniky Remišovej, ktorá sa ešte pred víkendom nechala počuť, že spolu so svojim hnutím s celoplošným testovaním nesúhlasí. Niekdajšia Matovičova stranícka kolegyňa si tak zjavne stála za svojim aj počas víkendového rokovania. "Máme iný názor na celoplošné testovanie. Nie je to politický spor, ale rozdielne názory na najlepšie riešenie," uviedla v statuse vicepremiérka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová. 

Remišová má však v tomto prípade šťastie. Podľa premiérových slov sa zdá, že po usvedčení Sulíka nahrávkou z tajného rokovania, svoju dokazovaciu metódu, tentoraz nepoužije."V pondelok sme mali štvorhodinové rokovanie, kde presne tento istý plán bol predstavený a vtedy kolegyňa Remišová súhlasila,"  hovorí Matovič.

Podľa politologičky má však toto politické pnutie, ruka v ruke s nepopulárnymi opatreniami a zlou komunikáciou, za následok stále viac silnejúcu frustráciu u väčšiny voličov. "Pravidlá sa menia každý deň, vo vláde sú rozbroje a ľudia už nevládzu počúvať tie negatívne správy. A to akým spôsobom sa k nim vláda prihovára, kde narozdiel od zahraničia u nás vláda naopak ľudí karhá," hovorí politologička Viera Žúborová. 

Práve to je však voda na mlyn pre opozíciu. Ktorá už avizovala, že počas plošného testovania zo šuplíkov vytiahne petičné hárky pre vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. "Peter Pellegrini sa chystá zneužívať zdravotnú starostlivosť a vyhľadávanie chorých ľudí, ktorí môžu nebezpečný vírus šíriť vo svojom zamestnaní a okolí, na politické aktivity a zbieranie podpisov. Týmto prerazil dno slovenskej politiky." uviedla vo svojom statuse Remišová. "Ak tu niekto prerazil dno politickej kultúry, tak je to nie len pani Remišová ale celá vláda, ktorá za posledné mesiace predvádza, to čo predvádza," hovorí poslanec NR SR Peter Pellegrini. 

A zatiaľ čo sa Slováci snažia úspešne zaregistrovať formou online na celoplošný skríning, premiér tentoraz sťa by v úlohe policajného preventistu namiesto COVIDU upozorňuje na internetové vírusy. "Pred chvíľou mi z nemeckého čísla po anglicky volal milý a zjavne ázijský hlas, o tom ako volá z centra podpory Microsoftu, ako som si stiahol vírus do kompu, ako mi chce pomôcť vírus odstrániť. Ide o podvod," uviedol v statuse Matovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy