Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Okrem návrhu na väzbu pre Haščáka, navrhuje prokurátor aj pre Arpášovú, tá vinu popiera
Zdielať na

Okrem návrhu na väzbu pre Haščáka, navrhuje prokurátor aj pre Arpášovú, tá vinu popiera

Google News Button Sledovať správy

PEZINOK / V skorých ranných hodinách priviezli zadržaného podnikateľa Jaroslava Haščáka na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Dnes sa bude rozhodovať o návrhu prokurátora o vzatí do väzby.

Prokurátor podal návrh na vzatie do väzby spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Je obvinený z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Jaroslavovi Haščákovi hrozí 20 rokov za mrežami. O tom, či bude stíhaný väzobne, by mal špecializovaný trestný súd rozhodnúť už dnes. Prokurátor navrhol kolúznu väzbu aj pre manželku Ľubomíra Arpáša, Danu Arpášovú, ktorá pracovala v SIS. Právna zástupkyňa Júlia Vestenická Arpášovej povedala, že klientka vinu odmieta a žiada, aby namiesto väzby boli použité iné zákonné prostriedky. Jaroslava Haščáka obhajuje až päť advokátov.

Rozhodnutie o väzobnom stíhaní Jaroslava Haščáka možno očakávať okolo 20:00. Uviedol to jeden z jeho advokátov, Martin Škubla.

V rukách polície skončil v utorok popoludní, keď policajné komando obsadilo sídlo spoločnosti v Bratislave. Už v roku 2015 sa objavili podozrenia, že bývalý SISkár Ľubomír Arpáš predal nahrávku Gorila Jaroslavovi Haščákovi. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik trestné stíhanie zastavil a po pol roku sa začalo znova. Haščák aj Arpáš to popreli. Lenže Arpáš sa v Pente zamestnal. Špekulovalo sa, či privysoké zárobky neboli defakto plácou za nahrávku. Bývalý siskár Ľubomír Arpáš je už vo väzbe. Zadržali aj jeho manželku, ktorá tiež pracovala v tajnej službe.

Spolu s Jaroslavom Haščákom v policajných celách čakali na rozhodnutie prokurátora, či pre nich bude žiadať väzbu. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu dvoch osôb stíhaných pre korupčnú trestnú činnosť a trestný čin legalizácie príjmov z trestnej činnosti. U jednej osoby z dôvodu útekovej a kolúznej a u druhej z dôvodu kolúznej väzby," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúra Jana Tökölyová. Útekovú a kolúznu väzbu navrhuje prokurátor pre Jaroslava Haščáka a pre Darinu Arpášovú len kolúznu väzbu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy