Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koaličná rada odsúhlasila voľbu generálneho prokurátora na štvrtok, 3.decembra o 17tej hodine
Zdielať na

Koaličná rada odsúhlasila voľbu generálneho prokurátora na štvrtok, 3.decembra o 17tej hodine

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Momentálne sa v koalícii stále hľadá zhoda na jednom mene na post generálneho prokurátora. Aj z tohto dôvodu sa predbežne dohodlo odloženie hlasovania v Národnej rade SR na štvrtok 3. decembra.

Na sociálnej sieti informoval poslanec zo strany OĽANO, že voľba generálneho prokurátora sa uskutoční vo štvrtok, 3.decembra, o 17tej hodine. Boris Kollár koaličnú radu v pondelok, 30.novembra,  sledoval online z tepla domova a rozšírené rokovanie sa prenieslo na Úrad vlády s víziou, že zrejme definitívna dohoda nepadne. Kde môže byť problém naznačujú aj slová premiéra zo včera - dnes sa pred novinármi neukázal. Sme rodina má totiž od začiatku jasného kandidáta a otvorene o ňom hovorí. O to zložitejšia je cesta k spoločnému menu koalície. 

Premiér Igor Matovič na koaličné rokovanie meškal cez pol hodinu - napriek tomu nebol posledný. Až tesne pred 18 dorazil líder SAS Richard Sulík. Novinárom sa dnes ale koaliční lídri vyhli a zdá sa, že to budú práve oni, ktorí nakoniec definitívne rozhodnú o mene favorita na nového generálneho prokurátora.

Parlament mal pôvodne voliť šéfa Generálnej prokuratúry SR 25. novembra, termín sa presunul na utorok 1. decembra. O funkciu sa uchádza sedem kandidátov - Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR. Na koaličnej rade v nedeľu, 29. novembra sa stretli v tejto súvislosti predsedovia koaličných strán. Dnes bude jej zasadnutie pokračovať v širšom zložení. Vypočúvanie kandidátov skončilo a koalícia by sa mala zhodnúť na jednom mene. "Môžem povedať, že máme momentálne troch kandidátov," prezradil Ondrel Dostál. 

Voľbu generálneho prokurátora sledujeme online:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy