Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Núdzový stav nepodporuje ani SaS. Matoviča kritizuje aj Pellegrini
Zdielať na

Núdzový stav nepodporuje ani SaS. Matoviča kritizuje aj Pellegrini

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Som veľmi rád, že prechádzame do normálneho stavu - povedal v stredu premiér Matovič na návšteve svojho českého kolegu v Prahe. Na Slovensku však stále nemáme normálny stav, ale núdzový. Za to, že ešte nebol zrušený, Matovičovu vládu kritizuje Peter Pellegrini. Aj koaličná SaS vyhlásila, že jej ministri predĺženie núdzového stavu nepodporia.

O návrate k normálu však môže byť reč až keď bude zrušený núdzový stav. Práve k tomu vyzývajú premiéra Matoviča jeho predchodca, ale aj koaliční partneri.

"Ak by sme v ústave a v zákonoch nemali danú maximálnu hranicu na 90 dní, mám vážnu obavu, že premiér Matovič by si s núdzovým stavom robil, čo chce a hocijako dlho chce," povedal bývalý premiér Peter Pellegrini. "Zdravotná situácia je veľmi dobrá, čo dokazuje aj dnešná nulová hodnota kĺzavého mediánu. Horšie je však na tom ekonomická situácia krajiny. Aj z toho dôvodu potrebujeme čím skôr pristúpiť k zrušeniu núdzového stavu,myslí si predseda výboru NR SR pre financie Marián Viskupič.

"Ak tento štát neriadi pán Matovič, choďte sa spýtať pani Kalavskej a pána Mistríka," povedal Pellegrini. Na núdzový stav sme sa opýtali aj Kalavskej a Mistríka.

Ani jeden z nich sa pred rokovaním krízového štábu nechcel vyjadriť. "Prepáčte, dnes nestíham a nechcem sa k danej téme vyjadriť. Ďakujem za pochopenie," povedala Kalavská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy