Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kiska: Fico ma nenávidí a pomsta bude pokračovať ďalej. Video je len antikampaň
Zdielať na

Kiska: Fico ma nenávidí a pomsta bude pokračovať ďalej. Video je len antikampaň

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Kiska, líder strany Za ľudí sa počas tlačovej konferencii vyjadril k videu, na ktorom má v rozhovore o nekalých machináciách s pozemkami vystupovať práve on. Jedným z bodov bol aj kontakt sudcu Mojmíra Mamojku, ktorý by sa mal podľa jeho slov vzdať svojej funkcie pre kontakt s Marianom Kočnerom.

Andrej Kiska sa počas tlačovej konferencie vyjadril k trom témam. Prvou je NR SR. "My sme za vyššie dôchodky, my sme za vyššie prídavky. Ale nesmie to byť volebná korupcia a nesmie to byť protizákonné. Preto sme túto schôdzu nepodporili," vyjadril sa na úvod líder strany Za ľudí. "Slovensko má poistku voči populistickým návrhom v osobe prezidentky Slovenskej republiky, na ktorú sa môžme spoľahnúť," dodal.

​Druhým bodom bol práve ústavný sudca Mojmír Mamojka. "Mamojka klamal o tom, že sa nikdy nestretol s Kočnerom, ústavný sudca nemôže klamať a preto by mal odstúpiť," uviedol Andrej Kiska a predal slovo kolegovi Jurajovi Šeligovi. Dva roky sa podľa jeho slov dozvedáme o tom, kde všade bol v justícii Kočner. Po včerajšku nemáme pochybnosť, že tam patrí aj sudca ústavného súdu Mojmír Mamojka, ktorí klamal o tom, že po tom, ako sa stal sudcom ústavného súdu, nebol s Kočnerom v kontakte. "Je absolútne neprijateľné, aby takýto človek bol sudcom ústavného súdu. Mamojka je nominant osobne Roberta Fica, ktorý sa dnes na tlačovke tváril, že nemajú spolu nič spoločné," povedal Juraj Šeliga. 

Mamojka má podľa Šeligu okamžite odísť z ústavného súdu. "Ústavný súd môže zrušiť akýkoľvek zákon alebo akúkoľvek väzbu," upozorňuje Šeliga. "Verím, že Ivan Fiačan okamžite začne disciplinárna konanie a plénum rozhodne o tom, že Mamojka porušil svoje povinnosti sudcu a potom ho pani prezidentka môže odvolať.  Toto je vizitka toho, akí sú nominanti Smeru. Kočner je na každej úrovni štátu, mal krytie u Roberta Fica a to vidíme u Mamojku. Fico ovládol justíciu a Kočner cez neho, a tak mohol kryť všetky svoje zločiny. Pre toto boli zavraždení Ján Kuciak a Martina Kušnírová," dodal Juraj Šeliga.

​Treťou témou je práve zverejnené video, ktoré označuje lídra Za ľudí za člena pozemkovej mafie. "V pondelok som na tlačovej konferencii povedal, že antikampaň bude pokračovať. Fico ma nenávidí a spraví preto všetko, aby ma pošpinil. Podľa našich informácií, za celou antikampaňou stojí poslanec NRSR zo strany Smer," tvrdí Andrej Kiska. "Sme týždeň pred voľbami a snaha o špinavú kampaň bude pokračovať, pamätáme si to aj z čias, keď som kandidoval za prezidenta, ako boli informácie, že som scinetológ, úžerník a podvodník. Smer sa bojí, Fico ma nenávidí a pomsta bude pokračovať ďalej," dodal. 

Súvisiace články