Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na hrane TV JOJ: Matovič o tom ako vykrúti slovenskej mafii krk, Sulíkovi nadháňa tisícky fanúšikov Plačková
Zdielať na

Na hrane TV JOJ: Matovič o tom ako vykrúti slovenskej mafii krk, Sulíkovi nadháňa tisícky fanúšikov Plačková

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Voľby sa už nezadržateľne blížia, a tak politici rozoberajú nielen aktuálne témy, ktoré Slovákov najviac zaujímajú, ale aj plány do blízkej budúcnosti. Vo štvrtok večer sa v politicko-diskusnej relácii Na hrane predstavili líder opozičnej strany OĽaNO Igor Matovič a predseda strany SaS Richard Sulík.

​Do parlamentných volieb zostáva 23 dní, strany sa voči sebe vymedzujú, alebo si dokonca kladú podmienky pre vstup do prípadnej vládnej koalície. Z exkluzívneho prieskumu agentúry Polis pre reláciu TV JOJ Na hrane vyplýva, že keby sa konali voľby v týchto dňoch, vyhral by Smer-SD so 17,3 percentami hlasov. Za ním sú matovičovci, ktorí predbehli kotlebovcov. OĽaNO získalo 12,2 percent, ĽSNS získala 10,2 percenta.

Dôležité sú v týchto dňoch predvolebné kampane. Eso z rukáva vytiahol aj líder SaS Richard Sulík, ktorý použil v kampani známu slovenskú influencerku Zuzanu Plačkovú. Tá sa na Instagrame, kde má viac ako 500 tisíc sledovateľov, odhodlala podporiť Richarda Sulíka s tým, že svojim fanúšikom ponúkla možnosť vyhrať mobilný telefón, ak sa stanú fanúšikom stránky tohto politika. Sulík má na svojom profile viac než 20-tisíc sledovateľov a je možné, že v súvislosti so súťažou budú hojne pribúdať. Išlo teda o šikovný predvolebný ťah alebo zúfalý pokus SaS zdvihnúť preferencie?

"Našim kampaňovým esom je volebný program s našim riešením. Jeden z tých oslovených ľudí bola aj Zuzana, ktorú poznám cez moje staršie deti. Mňa veľmi potešilo, že zviditeľní našu stranu na Instagrame. Je efektívnejšie a rozumnejšie osloviť mladých ľudí cez Zuzanu, ako prenechať hlasy Kotlebovi. Takže ja si myslím, že je to úplne v poriadku," vyjadril sa k téme Sulík.

Preferencie OĽaNO výrazne stúpli

Vývoj preferencií strany OĽaNO je pozitívny - vlani v novembri mala opozičná strana OĽaNO 7,1 percenta, teraz 12,2 percenta. "Všetky tie preferencie berieme s veľkou pokorou. Na druhej strane cítime od ľudí podporu, odkedy sme predstavili kandidátku, aj náš plán. Zrazu veľa ľudí nám hovorí, že nás budú voliť - ide aj o tých, ktorí nám predtým hovorili, že nás nebudú voliť," uviedol Matovič.

Hoci má strana OĽaNO dobré výsledky a môže sa tešiť z výrazného rastu preferencií, Matovič v diskusii priznal, že ho mrzia slabé čísla opozičných strán, ktoré sú na hranici zvoliteľnosti. "Ja som nikdy po funkciách netúžil. Ale čo túžim je vykrútiť mafii krk! Naozaj definitívne skoncovať s mafiou a skorumpovanými politikmi na Slovensku. Ak by takúto možnosť mal vrátnik na ministerstve vnútra a mohol by ísť mafii po krku, tak by som bol aj tým vrátnikom. Posledné mesiace sme počúvali od tých, ktorí boli na tom preferenčne najlepšie, ako si už rozdávali funkcie. Nechajme všetko dozrieť, za 3 týždne budeme vedieť výsledok a ľudia rozhodnú," skonštatoval Matovič.

Richard Sulík odpovedal na otázku, či si vie predstaviť Igora Matoviča ako predsedu vlády, diplomaticky. "Ja si viem predstaviť každého ako predsedu vlády, ktorého nominuje najsilnejšia koaličná strana. To je pravidlo, ktoré sa za 30 rokov osvedčilo. Uvidíme, ako voliči rozhodnú. Osvedčené pravidlá treba jednoznačne zachovať," zhodnotil Sulík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy