Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vážna nehoda na R2. Auto narazilo do medveďa
Zdielať na

Vážna nehoda na R2. Auto narazilo do medveďa

ZVOLEN / Cestoval z Nemecka domov za svojou rodinou. Návrat sa skomplikoval neďaleko Zvolena. Na R2 nabúral 34-ročný Lučenčan do medveďa. Ako sa dvesto kilové zviera dostalo na rýchlostnú cestu nie je známe, všade je totiž vysoké oplotenie.

Nehoda sa stala v miestach, kde by to nikto nečakal. Medveď behal po rýchlostnej ceste R2 za Zvolenom. Na oboch stranách rýchlostnej cesty sú vysoké zábrany, je tak záhadou ako sa zhruba dvesto kilogramovému zvieraťu podarilo na ňu dostať.

Zviera skončilo pod kolesami prichádzajúceho auta, ktoré šoféroval muž z Lučenca. Vodič cestoval z Nemecka, za svojou rodinou. To, že cestou stretne medveďa by mu ani vo sne nenapadlo.

Medveďa na ceste si všimol aj vodič cestárskeho auta. Po nehode zastavil, no nikomu sa z áut von nechcelo. Nevedeli či sa medveď nepohybuje niekde po okolí. "Pán zo sypača povedal, že prevrátil sa medveď a preskočil potom na druhú stranu. Bol to riadny - nad 200 kilo určite," uviedol vodič auta.

Vodič sa pri nehode, našťastie, nezranil. Čo sa stalo s medveďom nevedno, hľadali ho aj policajti, no nájsť sa ho nepodarilo. "V tomto prípade ide o škodovú udalosť nezavinenú vodičom," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

V americkom meste Kodiak povolili odstrel dvoch medveďov, ktoré ohrozovali miestnych obyvateľov. Bezpečnostné kamery zachytili nielen to, ako sa potulujú ulicami mestečka, ale aj to, že sa dokážu dostať do zaparkovaných áut. Medvede sa totiž naučili stlačiť kľučku, otvoriť si a vojsť do vnútra. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy