Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dva veterné dni spôsobili poriadnu kalamitu. Mnohé rodiny zostali bez elektriny
Zdielať na

Dva veterné dni spôsobili poriadnu kalamitu. Mnohé rodiny zostali bez elektriny

PARTIZÁNSKA ĽUPČA / Dva veterné dni poriadne zamávali s elektrikou najmä v Liptove a Horehroní. Ešte vo štvrtok ráno bolo okolo 1200 odberných miest bez elektriny. Desiatky elektrikárov a montérov sú v teréne. A boli aj na Škutovkách či na Magurke v Partizánskej Ľupči.

Elektrikári boli v teréne už od skorého rána. V stredu zápasil s vetrom a vo štvrtok s mrazom. Elektrikári musia mať aj dobrú kondíciu a byť aj dobrými lezcami. "Padol obrovský strom, strhol vodiče a poškodil aj drevený stĺp," opísal udalosti elektrikár. 

Vďaka rýchlej práci elektrikárov väčšina odberných miest by už mala byť v poriadku. "Všetci, ktorí sú na Magurke buď ubytovaní alebo aj stáli obyvatelia, už by mali dnes večer mať elektrinu," informoval Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenská distribučná, a. s.

Ani hostia, či chatári to bez elektriky nemali jednoduché. "Na chate máme zimu, ale zahrievame sa, čím to ide. Od utorka sme bez elektriky.
Máme aj ročné dieťa, ale to je borec, bude z neho asi horal," povedal turista. Spali v nevykúrenej izbe s teplotou asi 7 stupňov nad nulou.

V týchto chvíľach vďaka rýchlej práci elektrikárov už elektrina na Magurke či Škutovkách funguje. Takisto aj v celom Liptove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy