Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Glváč zatiaľ z politiky neodchádza. Počká, čo urobí Sulík a Matovič
Zdielať na

Glváč zatiaľ z politiky neodchádza. Počká, čo urobí Sulík a Matovič

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podpredseda strany Smer-SD bol v utorok na stretnutí u Roberta Fica. Glváč v rozhovore pre TV JOJ uviedol, že zatiaľ sa na politický dôchodok nechystá. A počká si, čo urobia Sulík s Matovičom.

"Sú to naše interné veci a samozrejme sa budeme o tom baviť. Ja sa veľmi teším, že sa o tom budeme normálne baviť a vy sa o tom dozviete ako poslední," uviedol Martin Glváč na otázku, či bude kandidovať za Smer-SD aj vo voľbách v roku 2020. 

"Aj som hodlal po 20 rokoch skončiť, ale neviem, či si nepočkám na to, ako sa zachovajú moji kolegovia. Či to nie je pre mňa naozaj veľká výzva, aby som prijal miesto na kandidátke, ak mi ho pán predseda poskytne," dodal Glváč. Na otázku, či mu miesto na kandidátke poskytol sa vraj budú baviť najskôr u nich v strane. "Čakám, čo urobí pán Sulík, Kollár, Matovič, čo urobí pani Krištúfková a pán Budaj," hovorí Glváč. 

Glváč povedal, že uvažoval o politickom dôchodku. "Mal som to tak pripravené, ale keď páni ostatní nemajú problém s tým byť v politike a stačia SMSky s Kočnerom, tak potom sa pýtam, prečo tí, ktorí ma zoznamovali s Kočnerom, prečo tí nejdú do dôchodku. Je to pre mňa velký challenge, tak si to možno predĺžim, aj keď som mal iné plány," tvrdí podpredseda strany Smer-SD. 

Pozrite si celý rozhovor s Martinom Glváčom: 

​Na otázku, či neľutuje komunikáciu s Marianom Kočnerom v čase, keď už bol obvinený z dvoch ekonomických trestných činov odpovedal Glváč takto: "Prezumpcia neviny, pani redaktorka. Do odsúdenia na každého treba hľadieť, že je nevinný. Ja neviem ani z čoho bol obvinený. Mne je jedno, čo píšu novinári. Ešte raz, do odsúdenia je každý a na každého treba hľadieť, že je nevinný," dodal Glváč. 

Na to, či má Smer náhradu za Glváča, ako podpredsedu strany, neodpovedal. Na stretnutí u Fica podľa jeho slov riešili ľudské veci, napríklad Glváčovu cestu na futbal do Chorvátska. 

Martin Glváč sa rozhodol odstúpiť z postu podpredsedu parlamentu 7. novembra. Pozrite si archívnu reportáž:

Najčítanejšie správy