Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico sa zastal Glváča: Bude rešpektovať každé jeho rozhodnutie
Zdielať na

Fico sa zastal Glváča: Bude rešpektovať každé jeho rozhodnutie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany Smer-SD sa na tlačovej konferencii k bankovým poplatkom opäť zastal podpredsedu strany a podpredsedu parlamentu Martina Glváča. Podľa neho to, čo sa deje okolo neho v súvislosti s komunikáciou Mariana Kočnera nie je spravodlivé a je selektívne.

"Selektívna miera zodpovednosti, ktorú vyvodzujete voči nám je neakceptovateľná. nech sa na mňa nehnevá opozičná partia, ktorá sa ani stretnúť nevie poriadne. Máte tam narkomanov, zlodejov, podvodníkov. Čo riešime nejakú komunikáciu Martina Glváča, ktorú keď si prečítate, tak potvrdzuje, že sa s tým pánom poznal dlhé roky. Nie som ani kriminalista, ani vyšetrovateľ, aby som hodnotil obsah tej komunikácie, či tam niečo je alebo nie je. Máme tu iných pacientov, hlavne v opozícii, ktorí keď tak vykrikujú a žiadajú hlavu Glváča, ktorí by mali vyvodiť svoju osobnú zodpovednosť. Toto je naozaj selektívna vec, ktorú voči nám robíte," uviedol Fico na otázku TV JOJ, či sa dohodol s Glváčom, aby odstúpil z funkcie. 

"Selektívna miera zodpovednosti, ktorú vyvodzujete voči nám je neakceptovateľná. nech sa na mňa nehnevá opozičná partia, ktorá sa ani stretnúť nevie poriadne. Máte tam narkomanov, zlodejov, podvodníkov. Čo riešime nejakú komunikáciu Martina Glváča, ktorú keď si prečítate, tak potvrdzuje, že sa s tým pánom poznal dlhé roky. Nie som ani kriminalista, ani vyšetrovateľ, aby som hodnotil obsah tej komunikácie, či tam niečo je alebo nie je. Máme tu iných pacientov, hlavne v opozícii, ktorí keď tak vykrikujú a žiadajú hlavu Glváča, ktorí by mali vyvodiť svoju osobnú zodpovednosť. Toto je naozaj selektívna vec, ktorú voči nám robíte," uviedol Fico. 

"Keby som ja ukradol pozemok v tatrách, tak ma uvaríte ako žabu vo vode. Keby som ja mal daňové podvody, dpháčky a klamal by som vo volebnej kampani, tak ma uvaríte ako žabu vo vode. Keby som ja deťom rozprával o drogách, aké je to fajn si niekedy dať, tak ma uvaríte ako žabu," dodal Fico. 

"Ja budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Keby bolo na mne, tak sa postavím a poviem vám, tu je môj abdikačný list. Ja ho podpíšem a odovzdám ho predsedovi parlamentu okamžite potom, ako sa pán Sulík vzdá líderstva na kandidátke, ako sa pán Matovič vzdá poslaneckého mandátu, ako pán Kiska odíde z politiky, ako pán Truban odíde, pretože sa priznal k užívaniu drog. Veď nebuďme selektívni, buďme féroví," dodal Fico.  

Fico na otázku TV JOJ o tom, kam sa sťahuje z Bonaparte, uviedol, že nevie, prečo to médiá stále zaujíma. "Ja tam už nie som od 15. júla, len si nevšímate veci. Keby ste boli lepší investigatívni novinári, tak to už dávno viete. A keď bude čas, tak vám poviem, kde bývam. Pôjdem do prenájmu," dodal Fico. 

Pred Dušičkami oznámil Martin Glváč, že v krátkej dobe bude informovať o tom, ako sa rozhodol v súvislosti so svojim odstúpením. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy