Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Glváč nechcel cez sviatky traumatizovať spoločnosť. Po sviatkoch ale pred kamerou ušiel
Zdielať na

Glváč nechcel cez sviatky traumatizovať spoločnosť. Po sviatkoch ale pred kamerou ušiel

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Sviatočné dni sú za nami, ale ani v pondelok podpredseda parlamentu Martin Glváč neoznámil, ako ďalej. Práve on totiž po svojom neúspešnom odvolávaní povedal, že nebude traumatizovať spoločnosť cez sviatky a vyjadrí sa potom.

Priamej odpovedi sme sa ani po dušičkách od Martina Glváča nedočkali. Viac ako tri hodiny sa ukrýval za dverami, kde majú poslanecké kancelárie i poslanci Smeru. Pred obedom do tých istých dverí vošiel aj minister životného prostredia Peter Žiga. Ten tam strávil zhruba pol hodinu a údajne sa s Martinom Glváčom vo vnútri nestretol. "Neviem, nevidel som ho, nestretol som ho," povedal Peter Žiga. Potom, čo zistil, že na neho TV JOJ čaká zvolil únikovú taktiku a odišiel druhými dverami. 

Neoficiálne sa šepká, že by to mal Martin Glváč zabaliť v najbližších dňoch a okrem toho je tu stále výzva od opozície, ktorá dala premiérovi Pellegrinimu čas, aby ho odvolal do 7. novembra. Inak vraj budú odvolávať Petra Pellegriniho. "Plánujeme odvolávať premiéra Petra Pellegriniho preto, lebo aj keď nie formálne, vie vyvinúť dostatočný tlak, aby človek ako pán Glváč nebol už dlhšie podpredsedom parlamentu," vyjadril sa Richard Sulík, predseda SaS.  "Pán Glváč práve svojim neodstúpením traumatizoval celú spoločnosť aj počas dušičiek. Očakávali sme, že práve po zverejnených informáciách, ktoré vyšpolitikali práve počas víkendu najavo dnes zareaguje. My sme dali najavo pánovi premiérovi, že tento čas stále plynie," dodal aj Eduard Heger, poslanec NR SR za OĽaNO. 

Stále otvorená je ale aj ďalšia mimoriadna schôdza s programom odvolávania Martina Glváča, keďže Most-Híd nechal jasný odkaz, že na druhý pokus to podporí. "Dostal pár dní, musí sa rozhodnúť. Lebo ak sa nerozhodne a znovu príde k tomu, že podajú návrh na jeho odvolanie, samozrejme, že poslanci Mostu-Híd budú už ináč hlasovať," potvrdil Béla Bugár, predseda Most-Híd. Avšak ten neodišiel a po boku Roberta Fica vyzýva na odchod aj ostatných politikov, ktorí mali s Marianom Kočnerom komunikovať. "Ja sa rozhodnem tak, ako to budem cítiť a dám vám v krátkom čase  vedieť," povedal Martin Glváč, podpredseda NR SR Smer-SD. "Budem stáť pri akomkoľvek rozhodnutí, ktoré Martin Glváč príjme," dodal Robert Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy