Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rekreačné poukazy pre všetkých zamestnávateľov neprešli. Návrh SNS nepodporil ani Most-Híd
Zdielať na

Rekreačné poukazy pre všetkých zamestnávateľov neprešli. Návrh SNS nepodporil ani Most-Híd

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rekreačný príspevok nebude povinný pre všetkých zamestnávateľov. Národná rada Slovenskej republiky v stredu neschválila príslušný návrh novely Zákonníka práce od poslancov za Slovenskú národnú stranu.

Danko trval na tom, že Most-Híd porušil dohodu v rámci koalície po nepodpore dvoch zákonov z dielne SNS. Ani po stredajšom hlasovaní to nevyzerá na prímerie. Predseda parlamentu trvá na tom, že odteraz už nepodporí žiaden návrh zákona z dielne Mostu-Híd. "Dostal som dýku do chrbta od pána Bugára, možno ma to opäť posilní. Od tejto chvíle ma bude na koaličnej rade zastupovať pád Bernaťák," uviedol v utorok Danko. Bugár ale tvrdí, že predseda SNS vopred vedel, že Most-Híd zákony nepodporí.

Za rozšírenie povinnosti uhrádzať príspevok na rekreáciu na Slovensku aj pre zamestnávateľov s menej ako 50 zamestnancami od roku 2021 hlasovalo iba 70 poslancov, proti bolo 32 a zdržalo sa 42 zákonodarcov.

Z hlasujúcich poslancov za vládny Most-Híd sa zdržali ôsmi, návrh národniarov spomedzi nich podporili len dvaja - Andrej Hrnčiar a Peter Kresák. "Hlasovali sme, ale nehlasovali sme za," uviedol poslanec Mosta-Híd Elemér Jakab. 

Súvisiace články