Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Koaličná rada sa pre zdražovanie cigariet stretne v piatok
Zdielať na

Koaličná rada sa pre zdražovanie cigariet stretne v piatok

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Spor koalície o to, či fajčiari zaplátajú diery v štátnom rozpočte, zatiaľ nemá riešenie. Koaliční lídri sa mali stretnúť vo štvrtok popoludní. Na obed ale Béla Bugár potvrdil, že jedna zo strán to odriekla. A tak sa bude rokovať zajtra. Robert Fico sa k téme jasne nevyjadril. Naopak, Andrej Danko sa opäť rozohnil.

"Máte pocit, že mám chuť sa s vami rozprávať?" opýtal sa Robert Fico redaktorky TV JOJ Lucie Stráňavovej. Či sa daň z tabaku bude alebo nebude zvyšovať, je zatiaľ veľkým otáznikom. Isté je, že financie do štátneho rozpočtu je potrebné nejak zaistiť. "Potom ale nerobme ďalšie veci. Všetky veci, ktoré sú v prvom čítaní, potom nech koaliční partneri stiahnu. Lebo niektoré sú aj stamiliónové dopady," hovorí Béla Bugár. 

Koaličná rada sa zatiaľ nestretla. Na pláne to majú koaliční lídri v piatok. Naopak, Andrej Danko poslal cez médií svojim partnerom odkaz, že si treba požičať a že dlhová brzda je nezmysel. "My máne 48 percent zadlženie, Taliani 132 percentm Gréci niekde nad 170 percent. My musíme zodpovedne zadĺžiť a zodpovedne si požičať peniaze a investovať," povedal Andrej Danko v relácii rádia Expres, Braňo Závodský naživo

"Andrej Danko si myslí, že jeho voliči sú hlupáci a nevedia si spočítať, že takto by Slovensko skrachovalo. Ja som mu kúpil letenku. Je to síce až na 29. septembra, ale ja si myslím, že ľudia už tých 17 dní nejako vydržia," uviedol líder OĽaNO Igor Matovič. 

TV JOJ

​Podľa poslanca Ondreja Dostála nazval Andrej Danko Igora Matoviča špinavcom a buz*rantom. 

Najčítanejšie správy